Ποια ζώδια γίνονται οι καλύτεροι γονείς

Ποια ζώδια γίνονται οι καλύτεροι γονείς

Είτε είστε ένας πολύ τρυφερός Καρκίνος, είτε ένας υπερ-οργανωτικός Παρθένος, το ζώδιό σας μπορεί να επηρεάζει σημαντικά τον τρόπο που μεγαλώνετε τα παιδιά σας, όπως τουλάχιστον υποστηρίζει η Marilyn Webb, αστρολόγος και δημιουργός του αστρολογικού site Urban Astrologer. Δείτε, συγκεκριμένα, πώς περιγράφει το κάθε ζώδιο ξεχωριστά αναφορικά με τον ρόλο του ως γονιός.

kriosΚριός
Οι Κριοί γονείς έχουν απύθμενη ενέργεια και λατρεύουν να εξερευνούν νέα πράγματα, άρα είναι πολύ πρόθυμοι στο να συμμετέχουν στα ενδιαφέροντα των παιδιών τους. Αυτό, φυσικά, είναι υπέροχο για τα παιδιά, αφού βρίσκουν ακόμα περισσότερη ενθάρρυνση στο να ανακαλύπτουν διαφορετικά πράγματα. Οι γονείς αυτοί είναι κατά κανόνα αυστηροί και, ενώ μπορεί κάποιες στιγμές να χάνουν την υπομονή τους, ηρεμούν γρήγορα και καταφέρνουν να προσπερνούν τις εντάσεις.

Αυτό είναι, ίσως, και το μοναδικό τους μειονέκτημα: Δεν έχουν μεγάλη υπομονή. Μπορεί να εκνευριστούν όταν τα παιδιά «χαζολογούν» ή σκόπιμα καθυστερούν π.χ. να πάνε για ύπνο, ή ακόμα και όταν αργούν στο να μάθουν νέα πράγματα.


tavrosΤαύρος
Οι Ταύροι γονείς είναι υπομονετικοί, σταθεροί και ειλικρινείς. Δημιουργούν, δηλαδή, για τα παιδιά τους συνθήκες σταθερότητας, το οποίο είναι από τα πολύτιμα δώρα που μπορεί να προσφέρει ένας γονιός. Οι Ταύροι είναι, επίσης, εξαιρετικοί στο να βάζουν στόχους και να βρίσκουν, μεθοδικά, τον τρόπο να τους πετύχουν, ενώ την ικανότητά τους αυτή την διδάσκουν και στα παιδιά.

Το μειονέκτημα με τους γονείς Ταύρους είναι ότι, ως ζώδια της Γης, είναι υπερβολικά πεισματάρηδες. Τους είναι πολύ δύσκολο να αλλάξουν γνώμη όταν έχουν ήδη αποφασίσει κάτι και έτσι συχνά έρχονται σε αντιπαράθεση με τα παιδιά, αν αυτά θέλουν άλλα πράγματα. Στην εφηβεία των παιδιών, μάλιστα, τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα –εκτός κι αν το παιδί έχει πιο υποχωρητικό χαρακτήρα.


didimoiΔίδυμος
Εύστροφοι και φιλομαθείς, οι Δίδυμοι είναι εξαιρετικοί στον λόγο και στο πνεύμα, στοιχεία που κληροδοτούν και στα παιδιά τους. Οι Δίδυμοι φέρνουν τα παιδιά τους σε επαφή με ποικίλες νέες εμπειρίες, ειδικά με όσες έχουν να κάνουν με τη διανόηση. Το παιδί ενός Διδύμου θα επισκέπτεται συχνά τη βιβλιοθήκη, τα μουσεία και τον ζωολογικό κήπο.

Το μειονέκτημα των γονιών Διδύμων είναι ότι, ενώ μπορεί να έχουν πολλά και διαφορετικά ενδιαφέροντα, συνήθως δεν εμβαθύνουν σε αυτά. Χρειάζεται να μάθουν να αναζητούν ασχολίες με περισσότερο βάθος και όχι να γνωρίζουν λίγο από όλα. Και επειδή μερικές φορές έχουν την τάση να αντιμετωπίζουν τις καταστάσεις επιφανειακά, μπορεί να μη δώσουν την απαραίτητη σημασία όταν ένα παιδί απευθυνθεί σε αυτούς για κάποιο σοβαρό πρόβλημα.


zodia-goneis-2


karkinosΚαρκίνος
Το παιδί με γονιό Καρκίνο είναι τυχερό, γιατί ο γονιός αυτός θα του αφοσιωθεί και θα φροντίσει να καλύψει κάθε του ανάγκη. Τα μωρά με γονείς Καρκίνους είναι αυτά που δέχονται τις περισσότερες αγκαλιές, τα παιδιά είναι τα πιο προστατευμένα και οι έφηβοι αυτών των γονιών οι πιο καλά αναθρεμμένοι.

Το μειονέκτημα των γονιών Καρκίνων είναι ότι, αν και πολύ επιμελείς ως γονείς, έχουν την τάση να θυμίζουν ξανά και ξανά στα παιδιά τους τις «θυσίες» που έχουν κάνει για αυτά. Ειδικά όταν έρχονται στιγμές ανεξαρτητοποίησης του παιδιού, μπορεί να το «χτυπήσουν» στο φιλότιμο, λέγοντάς του φράσεις όπως «μετά από όσα έχω κάνει εγώ για εσένα!»


leonΛέων
Οι γονείς Λέοντες είναι αφοσιωμένοι στα παιδιά και την οικογένειά τους. Είναι γενναιόδωροι και γεμάτοι αγάπη, αλλά έχουν και πολλές απαιτήσεις από τα παιδιά, τα οποία έχουν μόνο να κερδίσουν από τα ηγετικά χαρακτηριστικά των γονιών τους. Οι γονείς αυτοί καθοδηγούν γεμάτοι ενθουσιασμό τα παιδιά σε πάσης φύσης ασχολία και ενδιαφέρον που μπορούν αυτά να έχουν.

Το μειονέκτημα του Λέοντα γονιού, ωστόσο, είναι ότι μπορεί να αφοσιωθεί τόσο πολύ στο παιδί του και να νιώσει τόσο έντονα την ανάγκη να του προσφέρει τα πάντα που μπορεί να το κακομάθει. Γι'αυτό αποφύγετε να ενδίδετε σε κάθε επιθυμία και «καπρίτσιο» του παιδιού.


parthenosΠαρθένος
Χάρη στις εκπληκτικές οργανωτικές ικανότητες των γονιών τους, τα παιδιά των Παρθένων δεν θα χρειαστεί να ψάξουν για το ποια παπούτσια ταιριάζουν με ποια ρούχα. Το πιθανότερο είναι ότι οι γονείς τους τα έχουν ήδη έτοιμα, ταιριασμένα στην ντουλάπα. Είναι, μάλιστα, σχεδόν βέβαιο ότι και τα παιδιά των Παρθένων θα γίνουν εξίσου μεθοδικά και καλά προσανατολισμένα στους στόχους τους. Θα μάθουν από πολύ μικρά το πώς να είναι οργανωτικά, να διαχειρίζονται καλά τον χρόνο, να είναι αποτελεσματικά και να κάνουν πρόγραμμα.

Το μειονέκτημα των γονιών Παρθένων είναι ότι, ως τελειομανείς, μπορεί να απογοητευτούν από τα παιδιά τους, όταν δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες τους. Μπορεί, μάλιστα, να πουν σκληρά λόγια, τα οποία να αποτυπωθούν στο μυαλό των παιδιών. Και επειδή τα παιδιά πάντα μαθαίνουν είναι αναπόφευκτο ότι θα κάνουν λάθη, οπότε αντί για την κριτική σας, είναι προτιμότερο να τους δώσετε την συμπαράσταση και την εμψύχωσή σας.


zygosΖυγός
Οι γονείς Ζυγοί είναι κατά κανόνα ευχάριστοι και χαλαροί, ενώ τους αρέσει να διατηρούν ήρεμη και γαλήνια ατμόσφαιρα στο σπίτι. Είναι πολύ συχνά τρυφεροί με τα παιδιά τους, ενώ επειδή είναι κοινωνικοί τύποι, τα παιδιά τους μαθαίνουν εύκολα καλούς τρόπους και έχουν εξαιρετικές επικοινωνιακές ικανότητες.

Το μειονέκτημα των γονιών αυτών είναι έχουν ένα τέλειο παρουσιαστικό όταν βρίσκονται εκτός σπιτιού -είναι πάντα περιποιημένοι, ντύνονται άψογα- ενώ μέσα στο σπίτι μπορεί να επικρατεί χάος. Τα παιδιά, όμως, έχουν ανάγκη και από λίγη τάξη, όχι μόνο στο φαίνεσθαι αλλά και στο παρασκήνιο. Μάθετε, λοιπόν, στα παιδιά ότι χρειάζεται να υπάρχει οργάνωση συνολικά στη ζωή και ότι η εμφάνιση δεν είναι το μοναδικό πράγμα που μετρά στη ζωή.


skorpiosΣκορπιός
Οι Σκορπιοί είναι τρομερά αφοσιωμένοι γονείς. Είναι ευαίσθητοι και συναισθηματικοί, ενώ έχουν διαίσθηση όποτε κάτι δεν πάει καλά στη ζωή του παιδιού. Ωστόσο, δεν είναι υποχωρητικοί στις απαιτήσεις των παιδιών. Μέσα από παραδείγματα μαθαίνουν στα παιδιά να επιμένουν σε κάτι, μέχρι να το πετύχουν. Μάλιστα, καθώς δεν είναι καθόλου επιδεικτικοί τύποι, μαθαίνουν και στα παιδιά να μην αναζητούν διαρκώς επαίνους. Είναι, δηλαδή, της άποψης ότι πρέπει πρώτα να πετύχεις κάτι, και μετά να το πεις στους άλλους.

Το μειονέκτημα των γονιών Σκορπιών είναι ότι έχουν μία συγκεκριμένη και ιδιαίτερη φιλοσοφία ζωής, η οποία συνοψίζεται ως εξής: Το λάθος είναι ανθρώπινο, η συγχώρεση δεν είναι δικό μας θέμα. Είναι άτομα που, αν τα πληγώσουν, μπορεί να το «κρατήσουν» για πολύ καιρό. Όμως, αν το παιδί κάνει κάποιο σοβαρό λάθος -που φυσικά κάποτε θα κάνει- ο Σκορπιός θα πρέπει να το συγχωρέσει. Θα πρέπει, επίσης, να μάθει να ελέγχει τα λόγια του, γιατί μερικές φορές, όταν έχει νεύρα, μπορεί να πει βαριές κουβέντες που πληγώνουν βαθιά τα παιδιά.


toxotisΤοξότης
Οι Τοξότες είναι ελεύθερα πνεύματα και άτομα που θέλουν πάντα να μαθαίνουν και να εξερευνούν νέα πράγματα. Το πάθος τους αυτό το μεταφέρουν και στα παιδιά τους, προτείνοντάς τους διαρκώς να δοκιμάσουν κάτι νέο ή να επισκεφθούν καινούργια μέρη. Έχουν, επίσης, πολλή ενέργεια, οπότε μπορούν να συμβαδίσουν τόσο με τα υπερκινητικά πιτσιρίκια όσο και με τους δραστήριους έφηβους.

Το μειονέκτημα του να είσαι Τοξότης και γονιός είναι ότι, καθώς τα άτομα αυτά πιστεύουν ότι οι κανόνες δημιουργήθηκαν για άλλους, μερικές φορές δεν αποτελούν ορθά παραδείγματα προς μίμηση για τα παιδιά. Ακόμα, λοιπόν, κι αν απεχθάνεστε τη ρουτίνα, μην ξεχνάτε ότι τα παιδιά χρειάζονται δομές στη ζωή τους. Μπορεί να είναι διασκεδαστικό, για παράδειγμα, να μένετε ξύπνιοι μέχρι αργά και να παίζετε επιτραπέζια, όμως δεν θα είναι τόσο όταν την επόμενη μέρα θα είστε όλοι άυπνοι και τα παιδιά θα πρέπει να πάνε στο σχολείο.


aigokerosΑιγόκερως
Αυτό που χαρακτηρίζει τους Αιγόκερους και τους διακρίνει από τα άλλα ζώδια είναι ότι αγαπούν να προγραμματίζουν μακροπρόθεσμα. Βάζουν στόχους, μοχθούν και δημιουργούν εξαιρετικές δομές και παραδείγματα για τα παιδιά τους.

Το μειονέκτημα των Αιγόκερων γονιών είναι ότι συνήθως είναι εργασιομανείς. Μπορεί να πάθουν τέτοια εμμονή με την κάλυψη των υλικών αναγκών των παιδιών τους, με το να τους αγοράζουν πράγματα και να τους παρέχουν ποιοτικό επίπεδο ζωής, που να ξεχνούν ότι πρέπει να βρουν χρόνο για να συνδεθούν και συναισθηματικά μαζί τους. Άλλωστε, πρόκειται για άτομα που έτσι κι αλλιώς δυσκολεύονται να εκφράσουν τα συναισθήματά τους –όμως για τα παιδιά αξίζει να προσπαθούν περισσότερο.


zodia-goneis-3


ydroxoosΥδροχόος
Οι Υδροχόοι είναι ειδικοί στο να αναγνωρίζουν τους ανθρώπινους πόρους. Έχουν, δηλαδή, έμφυτη την ικανότητα να αντιλαμβάνονται από πολύ νωρίς τις ικανότητες των παιδιών τους και να τα βοηθούν να τις εξελίσσουν στο μέγιστο. Είναι, επίσης, αντικομφορμιστές, ένα χαρακτηριστικό που γοητεύει τα παιδιά. Επίσης, είναι ιδιαίτερα σκεπτόμενα άτομα, τα οποία διδάσκουν τα παιδιά να σκέφτονται λιγότερο συμβατικά και να μη δέχονται αλόγιστα ό,τι υπαγορεύει η κοινωνία, ενώ δεν έχουν κανένα πρόβλημα αν τα παιδιά τους ανεβαίνουν ανάποδα στην τσουλήθρα ή πέφτουν στην θάλασσα με τα ρούχα.

Το μειονέκτημα των Υδροχόων γονιών; Μπορεί να είναι υπερβολικά χαλαροί και ίσως λίγο απόμακροι με τα παιδιά. Αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να προσέξουν, αν δεν θέλουν να χάσουν τη συναισθηματική επαφή μαζί τους.


ixthysΙχθείς
Πρόκειται για πολύ συναισθηματικά ζώδια. Οι περισσότεροι γονείς Ιχθείς παθαίνουν εμμονή με τα παιδιά τους. Έχουν, άλλωστε, από τη φύση τους έντονη διαίσθηση και αν κάτι δεν πηγαίνει καλά στη ζωή του παιδιού τους, το νιώθουν αμέσως. Όσο πιο προσωπικό είναι το θέμα, ή αν το παιδί έχει πληγωθεί ή τρομοκρατείται στο σχολείο, τόσο πιο υποχρεωμένοι νιώθουν να δράσουν.

Το μειονέκτημα με τους γονείς Ιχθείς είναι ότι πολλές φορές, ίσως και άθελά τους, χρησιμοποιούν το συναίσθημα για να χειραγωγήσουν τα παιδιά ή ακόμα και για να τα εκβιάσουν συναισθηματικά. Μπορεί ακόμα και να αρχίσουν τα δράματα για να πετύχουν τον σκοπό τους. Τα παιδιά, όμως, πρέπει να μάθουν ότι οι συναισθηματικές «απειλές» σπάνια θα τα βοηθούν να πετυχαίνουν αυτό που θέλουν στη ζωή τους.


Της Ζωής Αποστολάκη από το mama365.gr

 

Σχετικά Άρθρα


Θέλεις να μάθεις πως θα εξελιχθούν τα αισθηματικά σου;
Υπάρχει τρίτο πρόσωπο στην σχέση σου ή θέλεις άμεσα επανασύνδεση;
Σε απασχολούν ερωτήματα αναπάντητα ή θέλεις να γνωρίζεις τι έρχεται στα επαγγελματικά σου;

Μίλησε κάθε στιγμή της ημέρας στη ΝΕΑ Γραμμή Αστρολογικών Προβλέψεων και θα λυθούν όλες σου οι απορίες!

Κάλεσε ΤΩΡΑ στο 8758758080 με χρέωση από Σταθερό 0,79 €/1'* και από Κινητό 0,82 €/1'*
ή στο 9011404142 με χρέωση από Σταθερό 1,56€/1’* και από Κινητό 1,74€/1’*.
* Με Φ.Π.Α. και Tέλος Σταθερής ή Κινητής Τηλ/νιας όπου ισχύει.

Οι προβλέψεις απηχούν προσωπικές απόψεις. Η υπηρεσία απευθύνεται σε ενηλίκους.
Για υποδείξεις παράπονα 2142148020 mediatel Τ.Κ. 11524 Λ. Κηφισίας 125- 127 Αθήνα

Ayurveda: Η Γνώση της Ζωής Ayurveda: Η Γνώση της Ζωής
Μια συνέντευξη με τον Ιατρό Ανδρέα Θ. Τσουρουκτσόγλου. Με τον όρο "Ayurveda" που πρακτικά σημαίνει “Η επιστήμη της Ζωής”, ή “Η Γνώση της...
More detail
Το «πείραμα του Μίλγκραμ» Το «πείραμα του Μίλγκραμ»
Πολωνοί ερευνητές επανέλαβαν το περίφημο «πείραμα του Μίλγκραμ» και έβγαλαν τρομακτικά συμπεράσματα για την υπακοή του ανθρώπου...
More detail
Βιβλία για δωρεάν κατέβασμα Βιβλία για δωρεάν κατέβασμα
Βιβλία των εκδόσεων Il Piccolo επιλεγμένα από τον αστρολόγο Βασίλη Παπαδολιά, είναι τώρα διαθέσιμα με ένα κλικ δωρεάν στις οθόνες σας. ...
More detail

Αστρολογικός Χάρτης

Μάθε το αστρολογικό σου προφίλ και δες την ανάλυση του γεννέθλιού σου χάρτη.

Κάνοντας "κλικ" εδώ »

Οι πλανήτες τώρα

Βιβλία για... κατέβασμα

Βιβλία για δωρεάν κατέβασμα
από τις εκδόσεις Il Piccolo

Ημερολόγιο