Η έκλειψη Σελήνης της 21ης Ιανουαρίου

Η έκλειψη Σελήνης της 21ης Ιανουαρίου

από τη Σπυριδούλα Βαλιανάτου

Το 2019 αρχίζει την πορεία του, με μία δύσκολη μερική Ηλιακή έκλειψη στον Αιγόκερω, στις 6 Ιανουαρίου, κάτω από την σκιά του Κρόνου και του Πλούτωνα και συνεχίζει την πορεία του, με την ολική έκλειψη Σελήνης στις 21 Ιανουαρίου, στον άξονα Λέοντα-Υδροχόου.

Στο ωροσκόπιο της έκλειψης, η Σελήνη βρίσκεται στον έβδομο οίκο, σε σύνοδο με το Βόρειο Δεσμό και τον Κλήρο της τύχης. Αυτό θα μπορούσε να φέρει τύχη στην καθημερινότητα μας, αλλά μόνο εάν το επιτρέπει το σύνολο του ωροσκοπίου. Ωστόσο υπάρχουν άλλοι δείκτες που αναιρούν αυτή την προοπτική, για παράδειγμα η σύνοδος που σχηματίζει η έκλειψη με τον απλανή αστέρα Πολυδεύκη.

Ο χάρτης της έκλειψης χαρακτηρίζεται από ένα μεγάλο Τ τετράγωνο που συμμετέχουν οι μισοί πλανήτες του χάρτη. Ο σχηματισμός αυτός δείχνει έντονη διαμάχη με συνεργάτες, ή σύντροφο, που όμως δεν μπορεί να βρεθεί λύση συμβιβασμού.

Έτσι θα αναλάβει να δώσει την λύση ο Ουρανός, που βρίσκεται στην κορυφή του σχηματισμού, με τον δικό του μοναδικό τρόπο. Ότι δεν λύνεται κόβεται. Έτσι απλά. Προσοχή λοιπόν σε συγκρούσεις, με συνεργάτες σύντροφο και με αδέλφια, αλλά και στις μετακινήσεις, γιατί υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος.

Το τετράγωνο ακριβείας Άρη Κρόνου δημιουργεί επίσης πιθανότητες για οικονομικά προβλήματα, αλλά και ατυχήματα. Πιο θετική είναι η όψη συνόδου του Δία με την Αφροδίτη στον Τοξότη, η οποία λόγω και του τριγώνου με τον Άρη μπορεί να φέρει στη ζωή μας καινούριες ερωτικές γνωριμίες. Μπορεί όμως να φέρει κι από μόνη της πιθανότητα επισημοποίησης κάποιων σχέσεων. Επίσης μπορεί να δημιουργήσει οικονομικές ευκαιρίες.

Από την άλλη θα πρέπει να δείξουμε και κάποια προσοχή γιατί το τετράγωνο της συνόδου Αφροδίτης Δία με τον Ποσειδώνα, υπάρχει κίνδυνος να φέρει εξαπάτηση στη ίδια θέματα.

Για την Ελλάδα μας η έκλειψη αυτή επηρεάζει στον χάρτη της πρώτης Εθνοσυνέλευσης της Επιδαύρου του 1822 τον τέταρτο και όγδοο οίκο του ωροσκοπίου. Αφορά το έδαφος της χώρας μας και πιθανές διεκδικήσεις, που θα φέρουν σε δύσκολη θέση τον πρωθυπουργό, ο οποίος θα δεχτεί πιθανότατα και πιέσεις, οι οποίες μπορεί να είναι και οικονομικές, από χώρες του εξωτερικού. Επίσης υπάρχει κίνδυνος από καιρικά ή σεισμικά φαινόμενα.

Το τετράγωνο του Άρη-Κρόνου δείχνει κακόβουλες πιέσεις από (φίλους) του εξωτερικού, προκειμένου να επιβάλουν τις δικές τους απόψεις.

Η Αφροδίτη, σε σύνοδο με τον Δία, σε τρίγωνο με τον Άρη, δείχνει βελτίωση στα μέσα μεταφοράς και το εκπαιδευτικό συστήματα και πιθανές χρηματοδοτήσεις από το εξωτερικό για αυτούς τους τομείς, αλλά και εκεί μπορεί να υπάρξουν προβλήματα, ή καθυστερήσεις, λόγο του τετραγώνου με τον Ποσειδώνα.

Οι εκλείψεις ενεργοποιούνται συνήθως σε κάποιες κρίσιμες ημερομηνίες που ακολουθούν τρεις έως έξι μήνες μετά την ημερομηνία που γίνονται.

Ως κρίσιμες ημερομηνίες ορίζουμε συνήθως αυτές που σχηματίζει κάποιος σκληρός πλανήτης όψη δυσαρμονική με την έκλειψη και αυτές στην προκειμένη περίπτωση είναι:

  • από 13/2 έως 16/2 που σχηματίζει όψη τετραγώνου ο Άρης

  • από 5/2 έως 13/4, που ο Ουρανός σχηματίζει όψη τετραγώνου

  • από 19/4 έως 21/4 που ο Ήλιος σχηματίζει όψη τετραγώνου

  • από 27/6 έως 3/7 που ο Άρης σχηματίζει όψη συνόδου με την Σεληνιακή έκλειψη, μάλιστα εδώ έχουμε στις 2/7 και την επόμενη Ηλιακή έκλειψη.

Κρίσιμες ημερομηνίες είναι επίσης όταν κάποιος σκληρός πλανήτης σχηματίζει όψη δυσαρμονική με τον ωροσκόπο της έκλειψης και αυτές στην προκειμένη περίπτωση είναι:

  • από 3/2 έως 6/2, που σχηματίζει τετράγωνο ο Άρης

  • από 12/4 έως 14/4, που σχηματίζει τετράγωνο ο Ήλιος

  • από 20/6 έως 23/6, που σχηματίζει αντίθεση ο Άρης

Ιδιαίτερα προσεχτικοί γενικότερα θα πρέπει να είναι οι Λέοντες, Σκορπιοί, Υδροχόοι, και Ταύροι του πρώτου δεκαήμερου και οι Αιγόκεροι, Κριοί, Καρκίνοι και Ζυγοί του τρίτου δεκαήμερου.

Σημείωση:
Οι εκλείψεις όπως είπαμε επηρεάζουν συνήθως τρεις μήνες πριν και έξι μήνες μετά από τη στιγμή που γίνονται. Ενίοτε όμως η επίδραση τους εκτείνεται και περισσότερο.

Σπυριδούλα Βαλιανάτου


Λίγα λόγια για την Σπυριδούλα Βαλιανάτου

Σπυριδούλα Βαλιανάτου

Έχω παρακολουθήσει μαθήματα Αστρολογίας στο Κέντρο Μεταφυσικών Ερευνών, αποκτώντας Δίπλωμα Αστρολογίας, καθώς και μαθήματα Καρμικής Αστρολογίας, Μεσοδιαστήματα, Συμβουλευτική από τον κύριο Παπαδολιά.

Διατηρούσα στο παρελθόν αστρολογικό γραφείο επί της οδού Ελευθέριου Βενιζέλου στην Καλλιθέα όπου παρείχα υπηρεσίες ανάλυσης αστρολογικού χάρτη, συναστρίες, προβλέψεις.

Παράλληλα, αρθρογραφούσα τις εβδομαδιαίως αστρολογικές προβλέψεις στην τοπική εφημερίδα «Νέα Καλλιθέα».

Σημείο επικοινωνίας: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Σχετικά Άρθρα


Θέλεις να μάθεις πως θα εξελιχθούν τα αισθηματικά σου;
Υπάρχει τρίτο πρόσωπο στην σχέση σου ή θέλεις άμεσα επανασύνδεση;
Σε απασχολούν ερωτήματα αναπάντητα ή θέλεις να γνωρίζεις τι έρχεται στα επαγγελματικά σου;

Μίλησε κάθε στιγμή της ημέρας στη ΝΕΑ Γραμμή Αστρολογικών Προβλέψεων και θα λυθούν όλες σου οι απορίες!

Κάλεσε ΤΩΡΑ στο 8758758080 με χρέωση από Σταθερό 0,79 €/1'* και από Κινητό 0,82 €/1'*
ή στο 9011404142 με χρέωση από Σταθερό 1,56€/1’* και από Κινητό 1,74€/1’*.
* Με Φ.Π.Α. και Tέλος Σταθερής ή Κινητής Τηλ/νιας όπου ισχύει.

Οι προβλέψεις απηχούν προσωπικές απόψεις. Η υπηρεσία απευθύνεται σε ενηλίκους.
Για υποδείξεις παράπονα 2142148020 mediatel Τ.Κ. 11524 Λ. Κηφισίας 125- 127 Αθήνα

Ayurveda: Η Γνώση της Ζωής Ayurveda: Η Γνώση της Ζωής
Μια συνέντευξη με τον Ιατρό Ανδρέα Θ. Τσουρουκτσόγλου. Με τον όρο "Ayurveda" που πρακτικά σημαίνει “Η επιστήμη της Ζωής”, ή “Η Γνώση της...
More detail
Το «πείραμα του Μίλγκραμ» Το «πείραμα του Μίλγκραμ»
Πολωνοί ερευνητές επανέλαβαν το περίφημο «πείραμα του Μίλγκραμ» και έβγαλαν τρομακτικά συμπεράσματα για την υπακοή του ανθρώπου...
More detail
Περιοδικά για δωρεάν κατέβασμα Περιοδικά για δωρεάν κατέβασμα
Τεύχη του περιοδικού New Age Astrology Magazine επιλεγμένα από τον αστρολόγο Βασίλη Παπαδολιά, είναι τώρα διαθέσιμα με ένα κλικ δωρεάν στις οθόνες...
More detail

Αστρολογικός Χάρτης

Μάθε το αστρολογικό σου προφίλ και δες την ανάλυση του γεννέθλιού σου χάρτη.

Κάνοντας "κλικ" εδώ »

Οι πλανήτες τώρα

Βιβλία για... κατέβασμα

Βιβλία για δωρεάν κατέβασμα
από τις εκδόσεις Il Piccolo

Φάσεις Σελήνης

στον Ταύρο
Ήλιος στον Ταύρο
2 μοίρες
στον Σκορπιό
Σελήνη στον Σκορπιό
22 μοίρες
Πανσέληνος
Πανσέληνος
16 ημερών
Powered by Saxum

Σαν Σήμερα