Οι δεσμοί της Σελήνης

Οι δεσμοί της Σελήνης ως χρήσιμοι οδηγοί

Οι δεσμοί της Σελήνης ως χρήσιμοι οδηγοί

Η άποψη των αστρολόγων για τους Δεσμούς της Σελήνη είναι αρκετά διχασμένη. Μερικοί δεν ασχολούνται καθόλου με αυτούς, ενώ άλλοι υποστηρίζουν ότι η θέση τους στο γενέθλιο ωροσκόπιο είναι πολύ σημαντική.

Σύμφωνα με την Αστρονομία, Δεσμοί καλούνται τα σημεία τομής της τροχιάς που διαγράφει η Σελήνη γύρω από την εκλειπτική της Γης με τον Ήλιο.

Ο Βόρειος Δεσμός είναι το σημείο που συναντά η τροχιά της Σελήνης, κινούμενη από Νότο προς Βορρά, την εκλειπτική της Γης.

Ο Νότιος Δεσμός της ΣελήνηςΟ Νότιος Δεσμός της Σελήνης, τέμνει την εκλειπτική από Βορά προς Νότο. Οι Δεσμοί βρίσκονται πάντα υπό γωνία 180ο, που σημαίνει ότι αν ο ΒΔ βρίσκεται στις 10ο του Ζυγού. ο Νότιος θα βρίσκεται στις 10ο του Κριού. Η κίνηση των Δεσμών ακολουθεί πάντα ανάδρομη φορά από αυτήν των ζωδίων. Ένας ολοκληρωμένος κύκλος (επιστροφή στη γενέθλια θέση) απαιτεί χρονικό διάστημα δεκαεννέα χρόνων. Ο ΒΔ είναι γνωστός και ως «η κεφαλή του δράκοντα», ενώ ο ΝΔ ως «η ουρά του Δράκοντα».

Οι απόψεις των Αστρολόγων για την ερμηνεία των Δεσμών, διίστανται. Μερικοί δεν τους λαμβάνουν καθόλου υπόψη τους με την αιτιολογία ότι δεν είναι φυσικά ουράνια σώματα όπως οι πλανήτες. Αυτό όμως το επιχείρημα τους αναιρείται από κάποιους άλλους, προβάλλοντας τους οίκους, οι οποίοι παρόλο ότι δεν είναι Ουράνια σώματα λαμβάνονται πολύ σοβαρά υπόψη και κανείς δε μπορεί να αμφισβητήσει τη χρησιμότητά και τη σπουδαιότητά τους.


Άλλοι πάλι Αστρολόγοι θεωρούν τους Δεσμούς υπεύθυνους για την ένταξη και τη σχέση του ατόμου στην κοινωνία, ως ολότητα. Για παράδειγμα, μία θετική όψη μεταξύ του Βορείου Δεσμού και του Ωροσκόπου θα μπορούσε να μορφοποιήσει την προσωπικότητα ενός ατόμου σύμφωνα με τις απαιτήσεις της κοινωνίας, να γνωριστεί με τους κατάλληλους ανθρώπους στην κατάλληλη στιγμή κ.λπ.

Ο Βόρειος Δεσμός της Σελήνης

Βλέποντας την επίδραση των Δεσμών από αυτήν την οπτική γωνία, ο Νότιος δεσμός θεωρείται υπεύθυνος για τη συμπεριφορά του ατόμου στην κοινωνία και για την αποξένωση του από αυτή. Για παράδειγμα κάποιου που ο Νότιος Δεσμός του σχηματίζει όψη συνόδου με τον ωροσκόπο, ενδέχεται κατά περιόδους άμεσα ή έμμεσα να απομονώνεται. Ο BΔ έχει πολλά κοινά σημεία με του Δία, ενώ ο ΝΔ με του Κρόνου. Μεγάλης σημασίας επίσης είναι η πολικότητα των Δεσμών Στην ουσία, ο ένας δεσμός προσδιορίζει τη θέση και τη σημασία του άλλου, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τις αντιθέσεις των οίκων. Ο πρώτος οίκος (Εγώ) δε θα είχε κανένα νόημα χωρίς τον έβδομο οίκο (οι άλλοι).

Σύμφωνα με τα προαναφερόμενα, ο ΒΔ στον οίκο και ζώδιο του υποδεικνύει την κληρονομική τάση του ανθρώπου να κερδίζει όσο το δυνατόν περισσότερα στη ζωή του, καταβάλλοντας τη λιγότερο δυνατή προσπάθεια.ενώ ο ΝΔ χαρακτηρίζει κάποιον που δεν υπολογίζει τίποτα (ακόμα κι αν απαιτείται μεγάλη θυσία και προσπάθεια) προκειμένου να πετύχει το σκοπό του, έστω και χωρίς ανταμοιβή.


Οι Δεσμοί προγεγγίζουν το παρελθόν και το μέλλον

Μία επίσης, άποψη για τους δεσμούς είναι αυτή που υποστηρίζει ότι οι επιδράσεις τους μπορούν να θεωρηθούν ως υπεύθυνοι για το παρελθόν και το μέλλον του ανθρώπου με την ευρύτερη έννοια.

Προσπαθώντας να προσεγγίσουμε με αυτόν τον τρόπο την ερμηνεία των Δεσμών, μπορούμε να πούμε ότι ο ΝΔ υποδηλώνει τη βιολογική κληρονομιά μας μας και για αυτούς που αποδέχονται τη μετενσάρκωση, αυτά που μάθαμε ή κάναμε στις προηγούμενες ζωές μας.

Δεν έχει σημασία αν κάποιος είναι οπαδός της μετενσάρκωσης ή όχι, γιατί έτσι και αλλιώς ερμηνεύοντας με αυτόν τον τρόπο το ΝΔ βλέπουμε ότι ευθύνεται για την αυθόρμητη ενστικτώδη συμπεριφορά του ανθρώπου στις διαπροσωπικές του σχέσεις και στην αντιμετώπιση των καταστάσεων που του παρουσιάζονται. Αν θέλετε να πιστεύετε ότι όλα αυτά που μάθατε στην προηγούμενη ζωή σας είναι ζήτημα κληρονομικών και ή προσωπικών εμπειριών, είναι καθαρά δικό σας θέμα. Όπως όμως και να είναι το αποτέλεσμα είναι το ίδιο, αφού έχουμε να κάνουμε με το ΝΔ.

Βρισκόμαστε σε έναν χώρο συγκεκριμένων ικανοτήτων και συμπεριφοράς που δε μπορούμε να αλλάξουμε ή να τροποποιήσουμε. Μπορούμε όμως, να αλλάξουμε τη στάση μας καθώς ο ΝΔ σε όποιον οίκο και αν βρίσκεται και που λογικά δέχεται περισσότερες από μία ερμηνείες να μεταβούμε σε αυτό το σημείο στο ΒΔ ο οποίος συμβολίζει το μέλλον, το άγνωστο, το διαφορετικό, τον τρόπο που μεγαλώνουμε, αλλάζουμε και εξελισσόμαστε και που γενικά υποδηλώνει την πίστη και τον τελικό σκοπό στη ζωή. Όμως, καμία ερμηνεία του Β.Δ. δε μπορεί να προδικάσει ή να εγγυηθεί για τα αποτελέσματα, καθώς εμείς είμαστε υπεύθυνοι για τις επιλογές μας και αποτελέσματα τους.

 
της αείμνηστης Γιώτας Καλογερά

Σχετικά Άρθρα


Θέλεις να μάθεις πως θα εξελιχθούν τα αισθηματικά σου;
Υπάρχει τρίτο πρόσωπο στην σχέση σου ή θέλεις άμεσα επανασύνδεση;
Σε απασχολούν ερωτήματα αναπάντητα ή θέλεις να γνωρίζεις τι έρχεται στα επαγγελματικά σου;

Μίλησε κάθε στιγμή της ημέρας στη ΝΕΑ Γραμμή Αστρολογικών Προβλέψεων και θα λυθούν όλες σου οι απορίες!

Κάλεσε ΤΩΡΑ στο 8758758080 με χρέωση από Σταθερό 0,79 €/1'* και από Κινητό 0,82 €/1'*
ή στο 9011404142 με χρέωση από Σταθερό 1,56€/1’* και από Κινητό 1,74€/1’*.
* Με Φ.Π.Α. και Tέλος Σταθερής ή Κινητής Τηλ/νιας όπου ισχύει.

Οι προβλέψεις απηχούν προσωπικές απόψεις. Η υπηρεσία απευθύνεται σε ενηλίκους.
Για υποδείξεις παράπονα 2142148020 mediatel Τ.Κ. 11524 Λ. Κηφισίας 125- 127 Αθήνα

Ayurveda: Η Γνώση της Ζωής Ayurveda: Η Γνώση της Ζωής
Μια συνέντευξη με τον Ιατρό Ανδρέα Θ. Τσουρουκτσόγλου. Με τον όρο "Ayurveda" που πρακτικά σημαίνει “Η επιστήμη της Ζωής”, ή “Η Γνώση της...
More detail
Το «πείραμα του Μίλγκραμ» Το «πείραμα του Μίλγκραμ»
Πολωνοί ερευνητές επανέλαβαν το περίφημο «πείραμα του Μίλγκραμ» και έβγαλαν τρομακτικά συμπεράσματα για την υπακοή του ανθρώπου...
More detail
Βιβλία για δωρεάν κατέβασμα Βιβλία για δωρεάν κατέβασμα
Βιβλία των εκδόσεων Il Piccolo επιλεγμένα από τον αστρολόγο Βασίλη Παπαδολιά, είναι τώρα διαθέσιμα με ένα κλικ δωρεάν στις οθόνες σας. ...
More detail

Αστρολογικός Χάρτης

Μάθε το αστρολογικό σου προφίλ και δες την ανάλυση του γεννέθλιού σου χάρτη.

Κάνοντας "κλικ" εδώ »

Οι πλανήτες τώρα

Βιβλία για... κατέβασμα

Βιβλία για δωρεάν κατέβασμα
από τις εκδόσεις Il Piccolo

Φάσεις Σελήνης

στους Διδύμους
Ήλιος στους Διδύμους
20 μοίρες
στην Παρθένο
Σελήνη στην Παρθένο
2 μοίρες
Πρώτο τέταρτο
Πρώτο τέταρτο
6 ημερών
Powered by Saxum

Σαν Σήμερα