Συναστρία (μέρος 3ο)

ΣΥΝΑΣΤΡΙΑ (μέρος 3ο)

Άρης με Άρη

Με τη σχέση Άρη - Άρη ερευνάμε τις δυνατότητες που υπάρχουν ανάμεσα σε δυο άτομα να συμμετέχουν σε κοινές δραστηριότητες.

Με όψη συνόδου: σημαίνει ότι ανάμεσα στο ζευγάρι κυριαρχεί η δύναμη της επικράτησης, γεγονός που θα δυσκολεύει τη ζωή τους.

Στις επιδιώξεις τους θα υπάρχει επιμονή και ισχυρογνωμοσύνη. Ο καθένας θα προσπαθεί να υπερισχύει του άλλου γεγονός που πολύ συχνά θα τους φέρνει αντιμέτωπους με καβγάδες. Για αυτό καλό είναι να υπάρχει κάποιος τρίτος ως ένα είδος διαιτητή για να μπορεί να τους συμφιλιώνει όταν κανείς δε θα θέλει να υποχωρεί.

Παρόλα αυτά, στη σχέση του γάμου, θα μπορούσε να λειτουργήσει θετικά καθώς μέσα από τις αντιθέσεις, τις στενοχώριες και τις ίδιες εμπειρίες που θα ζει το ζευγάρι θα μπορούσε να σταθεροποιηθεί ο δεσμός τους. Άλλωστε ο Άρης είναι συνδεδεμένος και με τη σεξουαλικότητα των ανθρώπων. Γεγονός, που στην προκειμένη περίπτωση ερμηνεύεται ίδιος τρόπος λειτουργίας. Έτσι με αναλλοίωτη τη σεξουαλική επιθυμία, όσα χρόνια και αν περάσουν θα συσφίγγεται όλο και περισσότερο η σχέση τους.

Σε φιλικούς δεσμούς όμως, ετούτη η πλανητική σχέση δε συνιστά εγκάρδια συναισθήματα, καθώς θα υπάρχει ανταγωνιστικότητα, με πολύ συχνά την οργίλη και ασεβή συμπεριφορά τους να χαλούν και την καλή διάθεση και των υπολοίπων παρισταμένων.

Στον επαγγελματικό τομέα, αν αυτή η πλανητική σχέση συνδέει προϊστάμενο με υφιστάμενο, υπό προϋποθέσεις μπορεί να αποδειχθεί και ευνοϊκή, με την έννοια ότι μέσα από τις αντιθέσεις μπορεί να βγαίνει και χρήσιμο έργο.

Με όψη τριγώνου: το αποτέλεσμα μπορεί να είναι θαυμάσιο. Ό ένας θα ενθαρρύνει τον άλλον, θα αλληλοπαροτρύνονται έτσι που να τους έτσι που θα αλληλοπροστατεύονται και αλληλοβοηθούνται. Σε μία ώρα ανάγκης θα προσπαθούν από κοινού και θα αναλαμβάνουν με αδάμαστο θάρρος τις ευθύνες τους.

Με όψη τετραγώνου: Ο καθένας θα λειτουργεί με τελείως διαφορετικό τρόπο. Ανάμεσα στο ζευγάρι θα υπάρχει έλλειψη συνεννόησης και συνεργασίας. Ο αυθαίρετος έως και τυραννικός τρόπος στη συμπεριφορά τους δε θα μπορέσει να διατηρήσει για πάντα τη σχέση τους, διότι κάποτε θα γίνει έως και ανυπόφορος, με συνέπεια να αλληλοαπομακρύνονται. 

Με όψη αντίθεσης: Συνήθως κυριαρχούν τα ζωώδη ένστικτα του ενός απέναντι στον άλλον. Στο δεσμό του γάμου, μπορεί να λειτουργήσει και θετικά, υπό όρους. Όπως στη περίπτωση που οι σύντροφοι συνειδητοποιήσουν ότι ανάμεσά τους χρειάζεται να υπάρχει αλληλοσεβασμός στις διαφορετικές τους επιθυμίες. Και δεν είναι δύσκολο να επιτευχθεί, δεδομένου ότι με αυτήν την πλανητική σχέση στο ζευγάρι εκδηλώνεται μία ισχυρή σεξουαλική έλξη.

Σε φιλικούς δεσμούς ή ανάμεσα σε κοινωνικούς όπως για παράδειγμα ανάμεσα σε γιατρό και ασθενή θα υπάρχουν σοβαρές αντιρρήσεις, διότι δε θα υπάρχει ανάμεσα τους εμπιστοσύνη.

Σε επαγγελματικούς δεσμούς ο ένας θα προσπαθεί να κυριαρχεί στον άλλον, με συνέπεια να μην μπορεί να υπάρχει μία αμοιβαία κατανόηση και πρόοδος στις επιδιώξεις τους.Δίας με Δία

Αυτή η πλανητική σχέση μας δίνει πληροφορίες για τις ηθικές αξίες του ζευγαριού, το πνευματικό τους επίπεδο και την οικονομική τους κατάσταση.

Με όψη συνόδου: Ευνοεί την ανάπτυξη μιας αρμονικής σχέσης. Συνήθως συμβαίνει ανάμεσα σε αυτούς που έχουν γεννηθεί την ίδια χρονιά ή έχουν μία διαφορά ηλικίας 12 ή 24 ετών. Μας δίνει μία κοινή προδιαγραφή για πνευματικούς και υλικούς στόχους.

Στο δεσμό του γάμου συχνά δείχνει αλληλοσεβασμό, αλληλοτατευτικότητα και μία κοινή τύχη.

Σε επαγγελματικούς δεσμούς μπορεί να συντείνει στην ευημερία και επιτυχία τους ιδιαίτερα αν το ένα άτομο είναι πιο ηλικιωμένο, από το άλλο. Ώστε η πείρα του μεγαλύτερου να βοηθήσει και το νεώτερο. Το μόνο φαιδρό σημείο ανάμεσά τους είναι η περίπτωση όταν ο ένας προκειμένου να έχει την εύνοια του άλλου να προσπαθεί με διάφορες κολακείες να του ικανοποιεί τον εγωισμό του.

Με όψη τριγώνου: Συνήθως υπάρχει μία κοινή τύχη ανάμεσα στα δύο άτομα και τις δυσκολίες θα τις αντιμετωπίζουν με αισιοδοξία και εμπιστοσύνη. Συχνά δείχνει ότι η γνωριμία έγινε στη διάρκεια μιας πνευματικής δραστηριότητας, στην εργασία, σε ένα ταξίδι, σε αθλητικούς αγώνες, στο πανεπιστήμιο κ.λπ.

Σε φιλικούς δεσμούς: δίνει την πραγματική έννοια της φιλίας η οποία αναπτύσσεται μέσα από αλτρουιστικά συναισθήματα. Ο ένας φροντίζει και συμπληρώνει τον άλλον και συνήθως υπηρετούν ίδιους ιδεολογικούς στόχους. Το μόνο που χρειάζεται προσοχή είναι να μη επιδιώκει ό ένας να κάνει τον πιο έξυπνο στον άλλον γιατί τότε η φιλά τους θα τελειώσει σαν ένα ωραίο όνειρο.

Σε οικογενειακούς δεσμούς: Κυρίως ανάμεσα σε γονείς και παιδιά θεωρείται ευνοϊκή πλανητική σχέση, καθώς οι γονείς προσπαθούν να δώσουν ότι περισσότερο και καλύτερο έχουν στα παιδιά τους, όμως αυτό δε μπορεί να ερμηνευτεί πάντα ως θετική ένδειξη. Το πολύ δόσιμο των γονέων μπορεί να κάνει ζημιά στα παιδιά. Στηριζόμενοι πάνω στις δάφνες που τους στρώνουν οι γονείς μπορεί να εξελιχθούν σε ανεύθυνα και με την πρώτη κιόλας δυσκολία στη ζωή τους να καταθέσουν τα όπλα και να ομολογήσουν την ήττα τους.

Με όψη τετραγώνου: Ο δεσμός είτε είναι πνευματικός ή συναισθηματικός ή επαγγελματικός θα δείχνει αλληλοαπογοητεύσεις. 

Στο δεσμό του γάμου συνήθως δημιουργείται μία απατηλή εικόνα Αρχικά δίνει μία μεγάλη αισιοδοξία στο ζευγάρι η οποία όμως συχνά είναι λανθασμένη. Διότι ενώ μεταξύ τους υπάρχουν σημαντικές διαφορές δεν τις βλέπουν η δε θέλουν να τις δουν με συνέπεια αυτό να συμβεί αργότερα. Συνήθως, τα προβλήματα που προκαλούνται πηγάζουν από απερίσκεπτες σπατάλες, διαφορά πνευματικού επιπέδου και ηθικών αρχών.

Με όψη αντίθεσης: Τα προβλήματα που παρουσιάζονται με την όψη του τετραγώνου εδώ γίνονται ακόμα χειρότερα για την αρμονία οποιασδήποτε σχέσης.

Σε δεσμούς γάμου και επαγγελματικούς τα άτομα θα συγκρουστούν κυρίως για οικονομικά ζητήματα, και κακή διαγωγή. Αν υπάρχουν και άλλες αρνητικές όψεις οι διαφορές αυτών των ατόμων μπορεί να λυθούν μέσω της νομικής οδού.

Αυτή η όψη μπορεί να λειτουργήσει θετικά μεταξύ δικαστή ή δικηγόρου με τον πελάτη. Κρόνος με Κρόνο

Σε μία εργασία συναστρίας με τη μελέτη των δύο Κρόνων, θα δούμε πόσο μπορεί το ένα άτομο να πειθαρχήσει το άλλο, να το αναχαιτίσει, να τα αναμορφώσει κ.λπ.

Με την όψη συνόδου: Με τις συνθήκες που θα ξεκινήσουν δύο άνθρωποι, καλές- άσχημες δε θα έχουν περιθώρια αλλαγής. Στο δεσμό του γάμου, αυτή την πλανητική σχέση μπορούμε να τη θεωρήσουμε ως ένα σημείο καλή, από την άποψη ότι θα υπάρχει μία αλληλοπαραδοχή των ευθυνών του ζευγαριού. Σε πολλά τους ζητήματα θα υπομένουν με τον ίδιο τρόπο και ο ένας θα επωφελείται της πείρας του άλλου.

Σε φιλικούς δεσμούς μπορεί να ενδυναμώνει την αλληλεξάρτηση, μερικές φορές σε τέτοιο βαθμό που όταν θα έχουν να αντιμετωπίσουν ένα κοινό πρόβλημα μπορεί να κλαίνε αμφότεροι τη μοίρα τους.

Σε επαγγελματικούς δεσμούς, μπορεί να μπαίνουν οι ίδιοι φιλόδοξοι στόχοι, οι ίδιοι προγραμματισμοί, για την αύξηση των οικονομικών τους να γίνονται αλληλουποχωρήσεις. Όμως, αυτό μπορεί να μη συμβεί σε σχέσεις μεγαλό-επιχειρηματιών. Ο ισχυρότερος μπορεί ακόμα και να εκμηδενίσει τον λιγότερο ισχυρό ή ο λιγότερο ισχυρός να ψάχνει για τρόπους που να εξουδετερωθεί η δύναμις του ισχυρού.
Επίσης αυτή η πλανητική σχέση δεν ευνοεί τη σχέση γιατρού – ασθενή.

Με την όψη τριγώνου: Το ένα άτομο θα βοηθάει το άλλο να γίνει περισσότερο υπεύθυνο, υπομονετικό, θεληματικό. Έτσι σε συνεταίρους αυτή η όψη θα λειτουργήσει θετικά, από το γεγονός θα επιδιώκουν αμφότεροι να πετύχουν τους στόχους τους.

Στο δεσμό του γάμου ενδυναμώνεται το αίσθημα της ευθύνης, γεγονός που επιτρέπει και στους δύο συντρόφους να αλληλοεπωφελούνται από την πείρα τους και να προοδεύουν. Επίσης ο ένας από τους δύο μπορεί να γίνει πιο υποχωρητικός στις μικροπαραξενιές του άλλου, αφού θα υπάρχει ένας κοινός σκοπός προκειμένου να δημιουργήσουν μία σταθερή συνύπαρξη. Για αυτό και σε οικονομικά θέματα, που θα υπάρχει ένας κοινός προγραμματισμός θα αλληλοενθαρύνονται οι προσπάθειες τους και θα αγωνίζονται μαζί.

Όσον αφορά τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών θα έχουν κοινούς στόχους γι αυτά και από μικρά θα τα διδάσκουν το σεβασμό στους μεγαλύτερους, στους νόμους, στην ιεραρχία και την τάξη.

Με όψη τετραγώνου: ενδέχεται να προκαλούνται σοβαρά προβλήματα τόσο στην ιδιωτική όσο και στην κοινωνική ζωή αυτών των ανθρώπων. Αν στη σύγκριση των ωροσκοπίων τους υπάρχουν και άλλες αρνητικές ενδείξεις τότε τα περιθώρια για ομαλή σχέση είναι λιγοστά.

Στην αισθηματική ζωή , θα υπάρχουν ψεύτικες ελπίδες, εκτός και αν από την αρχή δείξουν τα χαρτιά τους και ξεκαθαρίσουν τις θέσεις τους. Στο δεσμό του γάμου τα πράγματα είναι χειρότερα. Εδώ ο ένας θα επιδιώκει να μειώνει τον άλλον για να δείχνει ότι αυτός υπερέχει.

Αυτή η πλανητική όψη λειτουργεί ακόμα χειρότερα στις σχέσεις μεταξύ γονέων και παιδιών. Όμως και σε επαγγελματικές σχέσεις θα προκαλούνται προβλήματα λόγω της ανυποχωρητικότητας των συναδέλφων , συνεταίρων κ.λπ.

Σε φιλικούς δεσμούς δε μπορεί να αναπτυχθεί εγκάρδια φιλία. Ανάμεσα τους θα υπάρχει ένα τείχος από παγοκολόνες.

Με την όψη της αντίθεσης: εδώ είναι ποιος θα νικήσει τον άλλον. Αυτή η όψη σε όλους τους τομείς θα πολλαπλασιάζει τα εμπόδια και τα προβλήματα.

Στο δεσμό του γάμου αφαιρεί κάθε διάθεση για κατανόηση. Ο καθένας εμμένει στις δικές του θέσεις. Πολλές φορές ενδέχεται και να αλληλοεξαπατώνται.

Το ίδιο σχεδόν θα συμβαίνει ανάμεσα σε γονείς και παιδιά. Αφού η μεταξύ τους κατανόηση θα είναι ελάχιστη μέχρι και ανύπαρκτη.

Εκτός από την πιο πάνω όψη της αντίθεσης είναι χρήσιμο να ερευνήσουμε και τη θέση που καταλαμβάνει ο Κρόνος του ενός μέσα στο ωροσκόπιο του άλλου. Σε αυτόν τον τομέα, το άτομο που δέχεται τον Κρόνο δεν θα έχει την ευχέρεια να αναπτύσσει ελεύθερα τις δραστηριότητες του. Θα καταπιέζεται κα θα δέχεται περιορισμούς από το άτομο που τον κατέχει. Σε μερικές περιπτώσεις όμως, αυτή η πλανητική σχέση μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμη και ευεργετική. Όμως η ψυχολογική καταπίεση ανεξαρτήτου βαθμού θα υπάρχει πάντα. Καθώς ποτέ δε θα μπορεί να αντέξει τις συμπεριφορές του άλλου ατόμου.

 

της αείμνηστης Γιώτας Καλογερά

Σχετικά Άρθρα


Θέλεις να μάθεις πως θα εξελιχθούν τα αισθηματικά σου;
Υπάρχει τρίτο πρόσωπο στην σχέση σου ή θέλεις άμεσα επανασύνδεση;
Σε απασχολούν ερωτήματα αναπάντητα ή θέλεις να γνωρίζεις τι έρχεται στα επαγγελματικά σου;

Μίλησε κάθε στιγμή της ημέρας στη ΝΕΑ Γραμμή Αστρολογικών Προβλέψεων και θα λυθούν όλες σου οι απορίες!

Κάλεσε ΤΩΡΑ από σταθερό στο 8758758080 με χρέωση μόνο 0,75 €/1' (με ΦΠΑ)
ή από σταθερό και κινητό στο 9011404142 με χρέωση από Σταθερό 1,56€/1’ (με Φ.Π.Α. και Τέλος Σταθ. Τηλ/νιας) και από Κινητό 1,58€/1’ (με Φ.Π.Α. και εφαρμόζεται επιπλέον Τέλος Κιν. Τηλ/νιας 12%, 15% 18% ή 20% ανάλογα με το ύψος του μηνιαίου λογαριασμού προ Φ.Π.Α.)
Οι προβλέψεις απηχούν προσωπικές απόψεις. Για υποδείξεις παράπονα 2142148020 mediatel Τ.Κ. 11524 Λ. Κηφισίας 125- 127 Αθήνα

Η διαδικασία της αλλαγής Η διαδικασία της αλλαγής
Αν είσαι ένας από τους πολλούς που σκέφτεται: «Δεν είναι δίκαιο όλα μου πάνε στραβά» σου προτείνω κατ’ αρχήν να έχεις το θάρρος να ...
More detail
5 άγνωστοι… Νοστράδαμοι 5 άγνωστοι… Νοστράδαμοι
Οι συρράξεις στη Μέση Ανατολή, η ανακάλυψη της Αμερικής και η διάλυση της Γιουγκοσλαβίας είχαν προβλεφθεί αιώνες πριν, από μια τυφλή...
More detail
Περιοδικά για δωρεάν κατέβασμα Περιοδικά για δωρεάν κατέβασμα
Τεύχη του περιοδικού New Age Astrology Magazine επιλεγμένα από τον αστρολόγο Βασίλη Παπαδολιά, είναι τώρα διαθέσιμα με ένα κλικ δωρεάν στις οθόνες...
More detail

Βιβλία για... κατέβασμα

Βιβλία για δωρεάν κατέβασμα
από τις εκδόσεις Il Piccolo

Αστρολογικός Χάρτης

Μάθε το αστρολογικό σου προφίλ και δες την ανάλυση του γεννέθλιού σου χάρτη.

Κάνοντας "κλικ" εδώ »

Οι πλανήτες τώρα

Φάσεις Σελήνης

στον Ταύρο
Ήλιος στον Ταύρο
20 μοίρες
στους Διδύμους
Σελήνη στους Διδύμους
10 μοίρες
Νέα Σελήνη
Νέα Σελήνη
1 ημέρας
Powered by Saxum

Σαν Σήμερα