Δίας στον Αιγόκερω και οι επιρροές

Ο Δίας στον Αιγόκερω

Στις 2 Δεκεμβρίου 2019 ένας από τους μεγάλους του ηλιακού μας συστήματος αλλάζει ζώδιο. Μπαίνει στον Αιγόκερω.

Πρόκειται για την θέση που έχει ο Δίας και στο χάρτη της Ελλάδας του 1830, συνεπώς δείχνει καταρχήν να είναι μία θετική θέση. Θα διασφαλίσει πιθανότατα αύξηση των επενδύσεων στη χώρα και εισροή νέων κεφαλαίων.

Σαν θέση ωστόσο ο Δίας στον Αιγόκερω δεν είναι και στην καλύτερη κατάσταση του. Αντίθετα με τον Τοξότη, όπου δρα ελεύθερα και ανεμπόδιστα, ο Δίας στον Αιγόκερω απαιτείται να τηρεί μία σειρά από διαδικασίες και το γράμμα του νόμου. Οι επενδυτές όμως συνήθως αισθάνονται περιορισμένοι από τέτοιες γραφειοκρατίες. Και οι ίδιοι οι άνθρωποι όμως ίσως βρεθούν ενώπιον ηγετών ή προϊσταμένων που δίνουν υπερβολική έμφαση στην σειρά διαδοχής και την τήρηση των κανόνων της ιεραρχίας παρά στο αν αυτό που ο υφιστάμενος αναφέρει είναι σωστό. Αποτέλεσμα η βραχυκύκλωση της ελεύθερης έκφρασης και τα κέρδη για όσους τα πάνε καλά με το να κρατούν τους τύπους.

Η είσοδος του Δια στον Αιγόκερω για τις συντεταγμένες της Ελλάδας βρίσκεται σε τρίγωνο με τον Ουρανό και προοιωνίζει αλλαγές στο εργασιακό καθεστώς προς την κατεύθυνση ακόμα περισσότερο ευέλικτων μορφών εργασίας και δη στο δημόσιο τομέα, καθώς ο Αιγόκερως συνδέεται παραδοσιακά με το Δημόσιο. Γενικά εύνοια έχουν όσοι θα έχουν συναλλαγές και επαφές με το δημόσιο τομέα, θα αναλαμβάνουν έργα δημόσιου, θα επιζητούν προσλήψεις στο δημόσιο ή συνεργασία με αυτό. Ομοίως και όσοι έχουν σχέση με άτομα ανώτερης οικονομικής κατάστασης που έχουν κρατικές ή υπηρεσιακές θέσεις.

Για όσους είναι ελεύθεροι επαγγελματίες μια στροφή της δουλειάς τους προς ένα αγοραστικό κοινό υψηλότερου οικονομικού επιπέδου ίσως είναι απαραίτητη. Λιγότεροι αλλά με περισσότερα χρήματα ίσως είναι οι πελάτες τους. Υψηλές γνωριμίες και μέθοδοι direct marketing αντί για να απευθύνεστε στον πολύ κόσμο ίσως καταστεί απαραίτητο.

Τα ζώδια που ευνοούνται αυτή τη χρονιά από το Δία είναι κυρίως τα ζώδια της Γης. Το σύνθημα αυτού του Δία είναι δουλειά χωρίς αμφισβήτηση και τα ζώδια αυτά δείχνουν πιο κατάλληλα να το υλοποιήσουν. Συναισθηματισμοί και δημιουργικότητα δεν είναι στο φόρτε αυτής της θέσης, οπότε αυτή δεν είναι μία πολύ καλή χρονιά για νέους δημιουργούς. Αντίθετα είναι μια χρονιά που μπορείτε να προσεταιριστείτε παράγοντες του κατεστημένου που εργάζεστε και να προσπαθήσετε να κερδίσετε την υποστήριξη τους.

Το εξάγωνο Δία Ποσειδώνα στις παραπάνω όψεις μπορεί να σημαίνει σημαντική συνεισφορά και συμμετοχή της Εκκλησίας στο προσκήνιο, ειδικά σε θέματα διαχείρισης προσφυγικών ροών.

Η σύνοδος Δία Πλούτωνα μπορεί να σημαίνει τη ροή μεγάλων κεφαλαίων, σε συνδυασμό με τα μεσοδιαστήματα που αναφέραμε όμως μας πηγαίνει στην ύπαρξη ενός πολύ ισχυρού παράγοντα ελέγχου στα οικονομικά. Ίσως ενός πανίσχυρου υπουργού οικονομικών, μία ευρωπαϊκής επιτροπής ή ενός υπερταμείου. Υπέρ-επενδύσεις τύπου Ελληνικού επίσης μπορεί να είναι μέσα σε αυτό το πλαίσιο.


dias-planet


Πώς θα επηρεάσει ο Δίας τα δώδεκα ζώδια μες τη χρονιά;

kriosΓια τους Κριούς ο Δίας δε θα ευνοήσει και πολύ την επαγγελματική πρόοδο καθώς αναμένεται να διατηρήσει περσινές κακίες και αντιπαλότητες, ενώ θα ευνοείται το παρασκήνιο. Συχνά μπορεί να νιώσετε ότι είστε υπό την επιρροή προϊσταμένων που έχουν μία νοοτροπία ζαμανφού και δεν φαίνεται να ξυπνάνε από το επαγγελματικό τους λήθαργο – ή την επιθυμία κατά βάθος να το σκάσουν από τις ευθύνες. Η συμμετοχή σας στα δρώμενα θα είναι μάλλον αντιδραστική και ιδιαίτερα την περίοδο που ο Άρης θα είναι στο ζώδιο σας, δηλαδή από τον Ιούνιο ως τον Δεκέμβρη. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες σας πάντως, μην παίρνετε πατριωτικά τα πράγματα, γιατί μπορεί να μην επιβραβευτείτε.


tavrosΓια τους Ταύρους η χρονιά του Δία θα είναι μία περίοδος οικονομικής και κοινωνικής καταξίωσης. Δίπλα σε ανθρώπους που έχουν επιτύχει την καθιέρωση θα βρεθείτε κι εσείς ωφελημένοι με οικονομικό και κοινωνικό τρόπο. Ίσως μάλιστα η κατοχύρωση αυτή να έρθει και με κάποιο είδους γάμο, κυριολεκτικά ή μεταφορικά είτε σε προσωπική είτε σε επαγγελματική ή συνεταιρική βάση. Το πρόβλημα που μπορεί να αντιμετωπίσετε ωστόσο είναι η αποξένωση από τους μέχρι τώρα φίλους σας, οι οποίοι μπορεί να θεωρούν ότι έχετε αλλάξει ύφος πλέον καθώς έχετε ανέβει οικονομικά και κοινωνικά. Διατηρήστε ανοιχτούς διαύλους με αυτούς που δεν είναι στην ίδια κατάσταση ευμάρειας με σας, για να μην απομονωθείτε μέσα στις συνθήκες περιτυλίγματος που ίσως βρεθείτε.


didimoiΓια τους Διδύμους η χρονιά του Δία θα είναι διαφορετικού ύφους καθώς ο λόγος σας αποκτά περισσότερο περιεχόμενο και ουσία. Η παλιά χαρωπή νότα επικοινωνίας ίσως κρυφτεί για φέτος πίσω από σιωπές και την ικανότητα σας να κρατάτε τον εαυτό σας από το να απαντάτε αυθόρμητα και βιαστικά. Το βλέμμα σας ίσως γίνει πιο υπαινικτικό και η έρευνα σας να γίνεται σε μεγαλύτερο βάθος. Η ικανότητα σας αυτή ίσως σας ωφελήσει σταδιακά καθώς μπορεί να εκτιμηθεί από κάποιους ανθρώπους που βρίσκονται στα κατάλληλα πόστα. Η μελέτη της ανθρώπινης φύσης θα σας δώσει πολλά φέτος κι αν και τα επαγγελματικά οφέλη ίσως δε φανούν αμέσως ίσως τελικά να είναι και αξιόλογα.


karkinosΓια τους Καρκίνους η χρονιά του Δία είναι μακριά από το προσκήνιο κι αυτό με επιλογή σας. Είστε ίσως το μόνο ζώδιο που αντιλαμβάνεται τις εξελίξεις τα επόμενα χρόνια και αναμένεται να τηρήσετε μία στάση απάθειας και μη συμμετοχής στις θριαμβολογίες και τις επιτυχίες που θα διαφημίζουν γύρω σας στο επαγγελματικό και το κοινωνικό σας περιβάλλον. Προβλήματα αυτοκαθορισμού ίσως σας απασχολήσουν και μία εσωστρέφεια με διανοουμενίστικο χαρακτήρα. Ίσως βρεθείτε να διαβάζετε περισσότερο από ότι περιμένατε φέτος και ίσως βρεθείτε να αναζητάτε κάτι το διαφορετικό και στα ερωτικά θέματα. Το γενικό στοιχείο όμως είναι ότι θα κρατήσετε μία στάση παρατηρητή, που δε θα ταυτίζεται με αυτά που βλέπει.


leonΓια τους Λέοντες επίσης τη χρονιά του Δία θα νιώθετε κάπως εκτός κλίματος, καθώς εσείς θα έχετε μείνει ακόμη στον Δία στον Τοξότη. Θα οργανώνετε ταξίδια, εξορμήσεις και θα μοιράζεστε τις ιδέες και τα οράματα σας με τον ενθουσιασμό του εφήβου. Όμως η εποχή δε θα είναι και πολύ φιλόξενη για τις ιδέες σας, με εξαίρεση ίσως τον ερωτικό τομέα, όπου όλος αυτός ο ενθουσιασμός σας αναμένεται να σας κάνει ιδιαίτερα δημοφιλή. Όσοι λοιπόν δεν έχετε πρόβλημα να περιοριστείτε στο ρόλο του εραστή, κυριολεκτικά ή μεταφορικά δε θα έχετε πρόβλημα, όσοι όμως θελήσετε να καταξιωθείτε μέσω ενός «γάμου» ίσως βρείτε τα πράγματα κάπως σκούρα. Το θετικό της χρονιάς είναι ότι δε θα ενταχθείτε στον κομφορμισμό που θα διακατέχει τα περισσότερα από τα ζώδια γύρω σας.


parthenosΓια τους Παρθένους η χρονιά του Δία είναι μία χρονιά που η προσοχή θα σας προφυλάξει από πολλά παρατράγουδα. Δε θα σας ωφελήσουν σε τίποτα οι επικρίσεις και σίγουρα δεν πρόκειται να κερδίσετε τίποτα, με το να προσπαθήσετε να ανοίξετε τα μάτια των άλλων, από το γεγονός ότι τους κοροϊδεύουν. Η στάση σας γενικά πρέπει να είναι μελετημένη και να συνεργάζεστε επιλεκτικά με όσους πραγματικά έχουν να σας προσφέρουν κάποιο χειροπιαστό αποτέλεσμα. Τα ερωτικά σας είναι πιθανόν να σας βγάλουν εκτός πορείας κάποιες στιγμές μέσα στο έτος μέσα από κάποιες εξαιρετικές γνωριμίες που μπορεί να κάνετε. Είναι μία χρονιά που μπορείτε να ψαχτείτε λίγο περισσότερο αυτογνωσιακά και να φροντίσετε να μάθετε καλύτερα τον εαυτό σας.


zygosΓια τους Ζυγούς η χρονιά του Δία είναι πολύ καλή για θέματα περιουσιακά. Ίσως κάποια πώληση ή εκχώρηση στο Δήμο ή στο Δημόσιο να αποβεί ιδιαίτερα επωφελής για σας οικονομικά. Ένας γάμος ή μία συνεργασία που θα σας εξασφαλίζει ίσως περάσει από το μυαλό σας, ενώ και όσες εργάζεστε σε υψηλές διευθυντικές θέσεις αναμένεται να δείτε αύξηση στις αποδοχές και το κύρος σας. Στα αρνητικά της επιρροής του Δία η πλήξη, καθώς θα ασχολείστε συνεχώς με πράγματα που ήδη γνωρίζετε χωρίς να σας δίνεται ο χρόνος να ασχοληθείτε με κάτι καινούριο. Αν ξεπεράσετε την πλήξη, η χρονιά μπορεί να σας ωφελήσει σημαντικά σε υλικό επίπεδο, ακόμη κι αν παρουσιαστούν δυσκολίες λόγω της επιρροής των άλλων μεγάλων πλανητών.


skorpiosΓια τους Σκορπιούς η χρονιά του Δία επιφυλάσσει αρκετές αντιπαλότητες σε σχέσεις και συνεργασίες προκειμένου να επιτευχθούν επαγγελματικοί και κοινωνικοί στόχοι. Οι ως τώρα συνεργάτες σας φαίνεται ότι δε θα ανταποκριθούν στις προσδοκίες σας και θα φανούν κατώτεροι των περιστάσεων, οπότε θα επιθυμήσετε να τους αλλάξετε. Δυστυχώς οι συνθήκες δε θα είναι απαραίτητα κατάλληλες για να βρείτε καλύτερους και η διάδοχη κατάσταση ίσως να σας απογοητεύσει ακόμη περισσότερο από την τωρινή. Καλύτερα δείχνουν τα πράγματα, αν λειτουργήσετε περισσότερο στο παρασκήνιο κι αν δεν αφήσετε το θυμό σας να εκδηλωθεί φανερά. Βοήθεια ίσως να έχετε από παράγοντες που έχουν κύρος αν φανεί ότι μπορείτε να κρατήσετε την ψυχραιμία σας και να μεσολαβήσετε σε καταστάσεις εργασιακές σε ρόλο διαιτησίας.


toxotisΓια τους Τοξότες η χρονιά του Δία σας επιφυλάσσει αρκετά χρήματα τα οποία όμως δε φαίνεται ότι θα έρθουν χωρίς θυσίες στις συμβατικότητες. Είναι μία χρονιά που θα ευνοηθείτε επαγγελματικά και οικονομικά, αλλά θα απαιτηθεί να δείξετε «καλό χαρακτήρα» για να το πετύχετε αυτό και να ξεχάσετε το ρόλο του άτακτου παιδιού που διεκδικεί την ελευθερία του. Κατά κάποιο τρόπο το σύμπαν σας ξεπληρώνει έτσι τις εποχές που κατηγορούσατε άλλους για κομφορμισμό και ότι ήταν ενταγμένοι στο σύστημα. Τώρα έρχεται και η δική σας σειρά και μην ξαφνιαστείτε αν δείτε πειραχτικά χαμόγελα στα πρόσωπα των φίλων σας γι’ αυτό το λόγο. Στη δουλειά σας θα υπάρξει μία κινητικότητα φέτος με μετακινήσεις προσώπων σε άλλες θέσεις και αυτή μπορεί να αποβεί προς όφελος σας τελικά.


aigokerosΓια τους Αιγόκερους η χρονιά του Δία αναμένεται βεβαίως να είναι σημαντική αφού θα είναι στο ζώδιο σας, όμως δε θα είναι τόσο μία χρονιά επέκτασης, όσο μία χρονιά κατοχύρωσης και προστασίας δικαιωμάτων που έχετε αποκτήσει σε προηγούμενα έτη. Μετά από πολλές παλινωδίες τα προηγούμενα χρόνια έχει γίνει φανερό πλέον σε όλους ότι η προσπάθεια κανείς να πάρει κόντρα στις καταστάσεις που μας επιβάλλονται είναι άσκοπη και επομένως την ανάγκη φιλοτιμία ποιούμενοι κανείς επιβάλλεται να υποστηρίξει όσο το δυνατόν καλύτερα αυτό που έτσι κι αλλιώς θα αναγκαστεί να δεχτεί στη ζωή του. Έτσι μπορεί να εμφανιστείτε εκπρόσωποι ενός κατεστημένου που τα παλιότερα χρόνια όλοι κατηγορούσαν, που τώρα όμως διαπιστώνουν ότι είναι αναπόφευκτο. Ο ρεαλισμός αυτός θα σας δώσει πόντους και αξιώματα, όμως θα αφήσει μέσα σας και μία κάποια πίκρα για το κατά πόσον ο άνθρωπος τελικά μπορεί να ελέγξει τη μοίρα του.


ydroxoosΓια τους Υδροχόους η χρονιά του Δία αναμένεται να είναι κάπως αρνητική, ειδικά για τα επαγγελματικά τους θέματα. Όσοι Υδροχόοι βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης, θα δουν τη δουλειά τους να δυσκολεύει, είτε με μείωση της εξουσίας τους, είτε με μείωση της υποστήριξης που έχουν από προϊσταμένους και υφισταμένους. Μείωση αποδοχών μπορεί να είναι επίσης και ένα ζήτημα που θα βρεθείτε αντιμέτωποι. Τα εργασιακά σας απαιτούν μία αλλαγή σελίδας που ίσως ακόμη να μην είστε έτοιμοι να την υποστηρίξετε, αλλά ίσως αυτή τη χρονιά να γίνει η αρχή. Όσοι επιθυμείτε να κάνετε στροφή σε θέσεις εργασίας που έχουν σχέση με διατροφή, καλή υγεία και τέχνη ίσως ευνοηθείτε παραπάνω από τους άλλους και διατηρήσετε κάποια κεκτημένα. Σε κάθε περίπτωση οι στόχοι σας δεν πρέπει να είναι υπερβολικοί γιατί οι εποχές για υψηλούς στόχους πλέον έχουν παρέλθει.


ixthysΓια τους Ιχθείς η χρονιά του Δία δεν είναι άσχημη, τουναντίον, αν τοποθετηθείτε σωστά, μπορεί να έχετε την εύνοια ισχυρών φίλων που θα φροντίσουν να σας αποκαταστήσουν επαγγελματικά και κοινωνικά. Είναι σημαντικό να κρατήσετε ένα προφίλ συνεργατικό αυτή τη χρονιά ακολουθώντας κατά γράμμα το νόμο και να μην προσπαθήσετε να τον παρακάμψετε, αν δε θέλετε να παραγκωνιστείτε. Η υπεράσπιση του γράμματος του νόμου αντίθετα είναι κάτι που μπορεί να σας ωφελήσει πολλαπλά και να δεχτείτε πολλά οφέλη από όσους σας παρατηρούν στην καθημερινότητα σας. Κάποιοι από σας τη χρονιά αυτή ίσως βρεθείτε και στη θέση να προπαγανδίσετε το καλώς ποιείν προσώπων εξουσίας γινόμενοι κατά κάποιο τρόπο υποστηρικτές τους. Αν και θα ωφεληθείτε από αυτό βραχυπρόθεσμα, μην ταυτιστείτε τελείως και απωλέσετε την διακριτή σας ταυτότητα.


του Βασίλη Παπαδολιά

Σχετικά Άρθρα


Θέλεις να μάθεις πως θα εξελιχθούν τα αισθηματικά σου;
Υπάρχει τρίτο πρόσωπο στην σχέση σου ή θέλεις άμεσα επανασύνδεση;
Σε απασχολούν ερωτήματα αναπάντητα ή θέλεις να γνωρίζεις τι έρχεται στα επαγγελματικά σου;

Μίλησε κάθε στιγμή της ημέρας στη ΝΕΑ Γραμμή Αστρολογικών Προβλέψεων και θα λυθούν όλες σου οι απορίες!

Κάλεσε ΤΩΡΑ στο 8758758080 με χρέωση από Σταθερό 0,79 €/1'* και από Κινητό 0,82 €/1'*
ή στο 9011404142 με χρέωση από Σταθερό 1,56€/1’* και από Κινητό 1,74€/1’*.
* Με Φ.Π.Α. και Tέλος Σταθερής ή Κινητής Τηλ/νιας όπου ισχύει.

Οι προβλέψεις απηχούν προσωπικές απόψεις. Η υπηρεσία απευθύνεται σε ενηλίκους.
Για υποδείξεις παράπονα 2142148020 mediatel Τ.Κ. 11524 Λ. Κηφισίας 125- 127 Αθήνα

Η διαδικασία της αλλαγής Η διαδικασία της αλλαγής
Αν είσαι ένας από τους πολλούς που σκέφτεται: «Δεν είναι δίκαιο όλα μου πάνε στραβά» σου προτείνω κατ’ αρχήν να έχεις το θάρρος να ...
More detail
5 άγνωστοι… Νοστράδαμοι 5 άγνωστοι… Νοστράδαμοι
Οι συρράξεις στη Μέση Ανατολή, η ανακάλυψη της Αμερικής και η διάλυση της Γιουγκοσλαβίας είχαν προβλεφθεί αιώνες πριν, από μια τυφλή...
More detail
Περιοδικά για δωρεάν κατέβασμα Περιοδικά για δωρεάν κατέβασμα
Τεύχη του περιοδικού New Age Astrology Magazine επιλεγμένα από τον αστρολόγο Βασίλη Παπαδολιά, είναι τώρα διαθέσιμα με ένα κλικ δωρεάν στις οθόνες...
More detail

Αστρολογικός Χάρτης

Μάθε το αστρολογικό σου προφίλ και δες την ανάλυση του γεννέθλιού σου χάρτη.

Κάνοντας "κλικ" εδώ »

Οι πλανήτες τώρα

Βιβλία για... κατέβασμα

Βιβλία για δωρεάν κατέβασμα
από τις εκδόσεις Il Piccolo

Φάσεις Σελήνης

στον Καρκίνο
Ήλιος στον Καρκίνο
5 μοίρες
στους Διδύμους
Σελήνη στους Διδύμους
29 μοίρες
Νέα Σελήνη
Νέα Σελήνη
29 ημερών
Powered by Saxum

Σαν Σήμερα