O Ερμής στον Καρκίνο (έως 5/8/20)

O ανάδρομος Ερμής στον Καρκίνο

O Ερμής στον Καρκίνο και η επίλυση των προβλημάτων μας την περίοδο της επιρροής του (έως 5/8/20)

ΕρμήςΜία διάσταση του Ερμή που συνήθως παραγνωρίζεται όταν μιλάμε γι’ αυτόν είναι η επίλυση των προβλημάτων. Συνήθως όταν μιλάμε για τον Ερμή αναφερόμαστε στο γεγονός ότι ο Ερμής είναι η επικοινωνία. Συντονιζόμαστε έτσι με τη μία διάσταση του Ερμή, αυτή που μοιάζει στην ενέργεια των Διδύμων. Παραγνωρίζουμε όμως σε κάποιο βαθμό την ενέργεια της Παρθένου, στην οποία επίσης ο Ερμής έχει κυβέρνηση. Η Παρθένος είναι ένα ζώδιο πρακτικό που βασικό της στόχο έχει την επίλυση των προβλημάτων που βρίσκει μπροστά της. Έτσι και ο Ερμής δε δείχνει μόνο την επικοινωνία μας, αλλά τον τρόπο που λύνουμε τα καθημερινά μας προβλήματα.

Το ενδιαφέρον με τη θέση του Ερμή το διάστημα των επόμενων δύο μηνών είναι ότι λόγω της αναδρομής του θα βρίσκεται στον Καρκίνο. Το επίσης ενδιαφέρον είναι ότι αυτό το διάστημα συμπίπτει επίσης με το διάστημα των εκλείψεων. Και μάλιστα οι εκλείψεις συμπίπτουν με ιδιαιτερότητες στην πορεία του Ερμή. Η πρώτη έκλειψη στις 5 Ιουνίου βρίσκει το Ερμή εκτός ορίων και οι επόμενες δύο εκλείψεις στις 20 Ιουνίου και στις 5 Ιουλίου βρίσκει τον Ερμή ανάδρομο στον Καρκίνο. Θα μπορούσαμε να πούμε επομένως ότι κάποιου είδους σχέση θα πρέπει να υπάρχει λογικά ανάμεσα στις εκλείψεις και την πορεία του Ερμή φέτος.

Ένα ενδιαφέρον στοιχείο που έχει ο Ερμής στον Καρκίνο είναι ότι γίνεται προσωπικός. Αρκετοί ενδιαφέροντες άνθρωποι που ασχολήθηκαν με τη μεταφυσική είχαν Ερμή στον Καρκίνο. Ο Ερμής αυτός δείχνει να έχει μία επαφή με το κομμάτι της Σελήνης, δηλαδή το κομμάτι του Ασυνείδητου που είναι σχετικά κοντά στην επιφάνεια της Συνείδησης. Έτσι ο Ερμής αυτός δημιουργεί ένα συνεχή διάλογο μεταξύ Συνειδητού και Ασυνείδητου και το άτομο που έχει αυτόν τον Ερμή αναπτύσσει σταδιακά μία διαίσθηση στα καθημερινά θέματα της ζωής του, γιατί μαθαίνει να επαφίεται στην καθοδήγηση του ασυνείδητου του.

Εάν θεωρήσουμε τον Καρκίνο ως τοποθεσία έξαρσης του Δία διαπιστώνουμε επίσης ότι ο Ερμής αυτός μπορεί να είναι ιδιαίτερα δημιουργικός. Η δημιουργικότητα του όμως σχετίζεται με την στροφή προς τα μέσα. Στην κλασσική αστρολογία έχουμε απωλέσει τη σύνδεση του Δία με τον Καρκίνο και έχουμε κρατήσει μόνο τη σύνδεση του με τον Τοξότη και το Δία. Έτσι μας φαίνεται παράξενο για παράδειγμα όταν ο Άλαν Λήο στην Εσωτερική Αστρολογία του συνδέει τον Δία με το φυσικό πεδίο. Στο μυαλό μας ο Δίας είναι ο δάσκαλος, η γνώση, η πίστη, αλλά δεν δείχνει να έχει σχέση με την ύλη.

Ωστόσο χάνοντας τη σύνδεση του Δία με τον Καρκίνο, αποστρέφουμε την προσοχή μας και από φαινόμενα επέκτασης που συμβαίνουν στο πεδίο αυτού του ζωδίου. Γιατί πώς αλλιώς μπορούμε να χαρακτηρίσουμε για παράδειγμα το μεγάλωμα του εμβρύου; Δεν είναι επέκταση; Η ανάπτυξη του ανθρώπινου οργανισμού δε θα έπρεπε να θεωρείται επίσης κατεξοχήν φαινόμενο του Δία, δεδομένου το ότι συνίσταται σε επέκταση; Άλλωστε και το ίδιο το Σύμπαν στην υλική του διάσταση όπως ξέρουμε επεκτείνεται, άρα μπορεί να περιέχεται στην ευθύνη του Δία.

Ο Ερμής στο ζώδιο έξαρσης του Δία λοιπόν είναι ένας Ερμής πού τρόπον τινά επεκτείνεται. Βεβαίως όχι με τρόπο φανερό, αλλά περισσότερο μακριά από τα φώτα και το προσκήνιο. Μάλιστα η επέκταση αυτή γίνεται με το ρυθμό της εγκυμοσύνης, δίνοντας αλλά σταθερά αποτελέσματα κι όχι με τον σπινθηροβόλο αλλά και άτσαλο καμιά φορά τρόπο των Διδύμων. Ο Ερμής στον Καρκίνο ότι γνωρίζει το γνωρίζει καλά, γιατί έχει κατασταλάξει μέσα του και το έχει δει από πολλές οπτικές γωνίες. Δεδομένης της κυκλοθυμίας του Καρκίνου επίσης έχει αμφισβητήσει πολλές φορές τον εαυτό του κι έτσι έχει ελέγξει την εγκυρότητα αυτού που εξετάζει. Η Σελήνη κατεξοχήν κυβερνήτης των αιθερικών δυνάμεων, μας δείχνει ότι ο Ερμής στον Καρκίνο ειδικεύεται ιδιαίτερα στη διερεύνηση του άπιαστου.

Στη φετινή του αναδρομή ο Ερμής μας δίνει άλλη μία αφορμή να τον συνδέσουμε με τη μεταφυσική. Κι αυτό γιατί κάνει την αναδρομή του πάνω στη μοίρα του Σείριου. Συνεπώς μας δείχνει ότι υφίσταται κάποια καθοδήγηση στη δράση του εκείνο το διάστημα. Ίσως να μην το συνειδητοποιεί ότι συμβαίνει, αλλά υποσυνείδητα γνωρίζει τις επιλογές που πρέπει να κάνει και γιατί. Κι ακόμη και αν αμφισβητεί τον εαυτό του, ο Ερμής στον Καρκίνο με την επιρροή του Σείριου κάποιου είδους θετική ώθηση στο τέλος θα τον οδηγήσει στις σωστές επιλογές, ακόμη κι αν ο ίδιος ίσως το βιώσει ως «δεν έχει άλλη επιλογή».

Για όσους θέλουν να δουν πιο συγκεκριμένα στον αστρολογικό χάρτη τους την επιρροή του Ερμή είναι καλό να έχουν υπόψη τους σε ποιον οίκο βρίσκεται ο Ερμής στον χάρτη τους και ποιον ή ποιους οίκους κυβερνάει, δηλαδή ποιοι οίκοι έχουν στην ακμή τους το ζώδιο των Διδύμων ή το ζώδιο της Παρθένου. Στους οίκους που κυβερνάει δε, θα έχει μάλλον τις περισσότερες συνέπειες ιδιαίτερα κατά την αναδρομή του.

Βασίλης ΠαπαδολιάςΑν δεν ξέρετε ποιους οίκους κυβερνάει ο Ερμής σας, μπορείτε να στείλετε email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. με θέμα «Για τον Ερμή στον Καρκίνο» και να γράψετε στο Email την ημερομηνία, τον τόπο και την ώρα γέννησης σας, για να σας απαντήσουμε ποιους οίκους επηρεάζει ο Ερμής στο γενέθλιο χάρτη σας. Θα πρέπει να είστε σίγουροι για την ώρα γέννησης, γιατί αλλιώς μπορεί να αλλάζουν οι οίκοι που επηρεάζει ο Ερμής σας.

Αν κυβερνά τον πρώτο οίκο στο χάρτη, ο Ερμής μπορεί να δώσει μία εξέταση στον καθρέφτη για την εμφάνιση και τη συμπεριφορά μας. Κάποιος μπορεί να θελήσει να συζητήσει τη συμπεριφορά του με κάποιον ειδικό ή να ζητήσει καθοδήγηση. Ειδικά με την αναδρομή του Ερμή, μπορεί να γυρίσει πίσω στο παρελθόν επανεξετάζοντας τη συμπεριφορά του απέναντι στους άλλους και κάνοντας διορθωτικές κινήσεις.

Αν κυβερνά τον δεύτερο οίκο, μπορεί να δώσει μία ενδοσκόπηση για θέματα αξιοσύνης. Το άτομο μπορεί να στραφεί μέσα του και να αναρωτηθεί, εάν μέχρι τώρα είναι ικανό να αντιμετωπίζει τις εργασιακές απαιτήσεις ή χρειάζεται να αναπτύξει άλλες δεξιότητες ή να στραφεί σε άλλον τομέα. Με την αναδρομή του Ερμή ίσως γίνουν κάποιες δοκιμές που να μη δώσουν θετικό αποτέλεσμα, αλλά τουλάχιστον θα βοηθήσουν να αποκλειστούν λύσεις.

Αν κυβερνά τον τρίτο οίκο, μπορεί να δώσει μία ανάγκη να δοθεί χρόνος στο άμεσο περιβάλλον. Κοντινά πρόσωπα, οικογενειακά ή άλλα με τα οποία διατηρείται μία καθημερινή επαφή μπορεί να απασχολήσουν το άτομο περισσότερο χρόνο από συνήθως. Μία πιο κοντινή και ειλικρινής επικοινωνία είναι πιθανή. Με την αναδρομή του Ερμή ίσως μοιραστούν και πληροφορίες που κρατούνταν μυστικές όλο αυτό το διάστημα.

Αν κυβερνά τον τέταρτο οίκο, μπορεί να δώσει ανάγκη να δοθεί περισσότερος χρόνος στους γονείς ή στο σπίτι. Θέματα υγείας των γονιών μπορεί να πρέπει να εξεταστούν ή βελτιώσει στον τρόπο ζωής και στο περιβάλλον μέσα στο σπίτι. Οι νεότεροι ίσως έχουν την ανάγκη να ξαναδούν τους παππούδες ενώ με την αναδρομή του Ερμή ίσως μοιραστούν ιστορίες και πληροφορίες από την ζωή της οικογένειας τους από παλιότερα χρόνια.

Αν κυβερνά τον πέμπτο οίκο, μπορεί να δώσει μία οπισθοδρόμηση σε θέματα αυτοπεποίθησης. Το άτομο μπορεί να κοντοσταθεί για κάποιο διάστημα, μη όντας σίγουρος, αν αξίζει να προχωρήσει σε κάποια ατομική προσπάθεια ή όχι. Είναι πιθανό να αναμασήσει αρκετά τις επιλογές του, ενώ με την αναδρομή του Ερμή ίσως νιώσει την ανάγκη να αναβάλλει για κάποιο διάστημα τις πρωτοβουλίες του.

Αν κυβερνά τον έκτο οίκο, μπορεί να δώσει μία σειρά από υποχρεώσεις στο εργασιακό περιβάλλον. Το άτομο μπορεί να αντιμετωπίσει φόρτο εργασίας που δεν ξεμπλοκάρει εύκολα και επανέρχεται πάλι και πάλι. Είναι πιθανόν να πρέπει να δει κανείς αλλιώς την κατάσταση για να παρακάμψει το πρόβλημα. Με την αναδρομή του Ερμή είναι πιθανόν να επανέλθουν παλιές υποχρεώσεις ή προβλήματα υγείας που να θέλουν διερεύνηση.

Αν κυβερνά τον έβδομο οίκο, μπορεί να δώσει μία μεγαλύτερη επικοινωνία με το σύντροφο. Μπορεί να αφιερώνετε περισσότερο χρόνο να τον ακούτε και να δείξετε υπομονή μέχρι να εκφράσει τα συναισθήματα του. Η αναδρομή του μπορεί να δώσει βέβαια παρεξηγήσεις ή να σας ωθήσει να μοιραστείτε κι εσείς δικά σας παράπονα. Με υπομονή μπορείτε πάντως να φτάσετε σε μεγαλύτερη βαθμό κατανόησης του συντρόφου.

Αν κυβερνά τον όγδοο οίκο, μπορεί να δώσει μία ανακεφαλαίωση στα οικονομικά με έκδοση ισολογισμών ή εξέταση πεπραγμένων. Είναι πιθανό να οδηγήσει σε αποφάσεις επανεξέτασης ειδικά στην τοποθέτηση αποταμιεύσεων, αλλά και στην εκπλήρωση άλλων φορολογικών υποχρεώσεων. Στον ψυχολογικό τομέα ίσως οδηγήσει στην αντιμετώπιση φόβων και στην εξοικείωση μαζί τους.

Αν κυβερνά τον ένατο οίκο, μπορεί να δώσει ειδοποιήσεις από συνεργάτες για θέματα εκδόσεων βιβλίων ή ειδήσεις από μακρινούς συγγενείς. Θέματα σπουδών μπορεί να τα επανεξετάσει κανείς και να τα αναμασήσει, μέχρι να είναι σίγουρος για τις επιλογές του. Η αναδρομή μπορεί να δώσει πισωγυρίσματα επίσης ή καθυστερήσεις και σε νομικές συμφωνίες, που απαιτούν αμοιβαία συναίνεση. Μπορεί ωστόσο να είναι και για καλό.

Αν κυβερνά τον δέκατο οίκο, μπορεί να δώσει επιβράδυνση σε επαγγελματικά θέματα, τα οποία είναι πιθανόν να πρέπει να επανεξεταστούν με προσοχή. Κάποιου είδους αφοσίωση μπορεί να απαιτηθεί σε κάποιον προϊστάμενο ή εργοδότη, που ίσως αντιμετωπίζει προβλήματα. Οι φήμες επίσης μπορεί να πρέπει να περάσουν από κάποια διαχείριση και να εξετάσει κανείς προσεκτικά τι από αυτά ισχύει και τι όχι.

Αν κυβερνά τον ενδέκατο οίκο, μπορεί να δώσει ζυμώσεις σε κάποιο θέμα που μετέχουν πολλοί, ζυμώσεις που θα πάρουν κάποιο χρόνο για να φέρουν αποτέλεσμα. Όμως, αν φέρουν τελικά αποτέλεσμα θα είναι κάτι που συνενώνει όλους τους μετέχοντες. Βασική δυσκολία, ιδιαίτερα με την αναδρομή, η αδυναμία να βγει καθένας από τους συμμετέχοντες έξω από τον εαυτό του.

Αν κυβερνά τον δωδέκατο οίκο μπορεί να είναι μία ιδιαίτερα ισχυρή επιρροή με πληροφορίες από το υποσυνείδητο να αναδύονται στη συνείδηση. Επίσης κρούσεις ιδεών από κάποιες υψηλότερες συχνότητες ίσως γίνουν στον εγκέφαλο σας, χωρίς απαραιτήτως να καταλαβαίνετε καταρχήν τι ακριβώς αφορούν. Με τη βοήθεια της αναδρομής ίσως οδηγηθείτε σε σημαντικές ψυχολογικές ή πνευματικές συνειδητοποιήσεις.


του Βασίλη Παπαδολιά

Σχετικά Άρθρα


Θέλεις να μάθεις πως θα εξελιχθούν τα αισθηματικά σου;
Υπάρχει τρίτο πρόσωπο στην σχέση σου ή θέλεις άμεσα επανασύνδεση;
Σε απασχολούν ερωτήματα αναπάντητα ή θέλεις να γνωρίζεις τι έρχεται στα επαγγελματικά σου;

Μίλησε κάθε στιγμή της ημέρας στη ΝΕΑ Γραμμή Αστρολογικών Προβλέψεων και θα λυθούν όλες σου οι απορίες!

Κάλεσε ΤΩΡΑ στο 8758758080 με χρέωση από Σταθερό 0,79 €/1'* και από Κινητό 0,82 €/1'*
ή στο 9011404142 με χρέωση από Σταθερό 1,56€/1’* και από Κινητό 1,74€/1’*.
* Με Φ.Π.Α. και Tέλος Σταθερής ή Κινητής Τηλ/νιας όπου ισχύει.

Οι προβλέψεις απηχούν προσωπικές απόψεις. Η υπηρεσία απευθύνεται σε ενηλίκους.
Για υποδείξεις παράπονα 2142148020 mediatel Τ.Κ. 11524 Λ. Κηφισίας 125- 127 Αθήνα

Ayurveda: Η Γνώση της Ζωής Ayurveda: Η Γνώση της Ζωής
Μια συνέντευξη με τον Ιατρό Ανδρέα Θ. Τσουρουκτσόγλου. Με τον όρο "Ayurveda" που πρακτικά σημαίνει “Η επιστήμη της Ζωής”, ή “Η Γνώση της...
More detail
Το «πείραμα του Μίλγκραμ» Το «πείραμα του Μίλγκραμ»
Πολωνοί ερευνητές επανέλαβαν το περίφημο «πείραμα του Μίλγκραμ» και έβγαλαν τρομακτικά συμπεράσματα για την υπακοή του ανθρώπου...
More detail
Περιοδικά για δωρεάν κατέβασμα Περιοδικά για δωρεάν κατέβασμα
Τεύχη του περιοδικού New Age Astrology Magazine επιλεγμένα από τον αστρολόγο Βασίλη Παπαδολιά, είναι τώρα διαθέσιμα με ένα κλικ δωρεάν στις οθόνες...
More detail

Αστρολογικός Χάρτης

Μάθε το αστρολογικό σου προφίλ και δες την ανάλυση του γεννέθλιού σου χάρτη.

Κάνοντας "κλικ" εδώ »

Οι πλανήτες τώρα

Βιβλία για... κατέβασμα

Βιβλία για δωρεάν κατέβασμα
από τις εκδόσεις Il Piccolo

Φάσεις Σελήνης

στον Κριό
Ήλιος στον Κριό
6 μοίρες
στον Σκορπιό
Σελήνη στον Σκορπιό
25 μοίρες
Φθίνων Αμφίκυρτος
Φθίνων Αμφίκυρτος
18 ημερών
Powered by Saxum

Σαν Σήμερα