Εκλείψεις - Σχέσεις και Αυτογνωσία

Εκλείψεις - Αυτογνωσία και Σχέσεις

Οι εκλείψεις στην Ψυχολογική Αστρολογία είναι φάσεις αλλαγών. Περίοδοι που οι παλιές συνθήκες ζωής που θεωρούσαμε σίγουρες κλονίζονται.

Αυτό μας αποσπά από τις βεβαιότητες μας και μας αναγκάζει να αναθεωρήσουμε πολλά πράγματα που τα θεωρούσαμε δεδομένα. Ο άξονας των οίκων που συμβαίνει η έκλειψη φέρνει στο προσκήνιο τουλάχιστον για έξι μήνες μπροστά μας μία περιοχή ενδιαφέροντος που θα αναγκαστούμε να δουλέψουμε πάνω στον εαυτό μας και στις σχέσεις μας με το περιβάλλον.

Συχνά οι εκλείψεις οδηγούν στο τέλος μίας παλιάς σχέσης ή κατάστασης. Εκείνη τη στιγμή πιθανόν να μην το καταλάβουμε, αλλά το ενδιαφέρον ενός συντρόφου ή ενός συνεργάτη στρέφεται σε άλλη κατεύθυνση και απομακρύνεται από εμάς. Ή ομοίως το δικό μας απομακρύνεται από εκείνον. Η αλλαγή προτεραιοτήτων είναι σημαντικό στοιχείο των εκλείψεων και συχνά μπορεί να προέρχεται και από το περιβάλλον. Ο εργοδότης αλλάζει προτεραιότητες, η οικονομία αλλάζει προτεραιότητες, οι επενδυτές αλλάζουν προτεραιότητες.

Την περίοδο των εκλείψεων αποφεύγουμε λέμε να κάνουμε σημαντικά πράγματα, γιατί μπορεί να έχουν άσχημες συνέπειες, αλλά αυτό δεν είναι πάντα αληθές. Μερικές φορές πολύ μεγάλα πράγματα μπορεί να γίνουν εν μέσω εκλείψεων. Ο κανόνας 80-20 ισχύει και εδώ. Στις 10 εκλείψεις οι 2 θα μας δημιουργήσουν το 80% των αλλαγών στη ζωή μας σε ορίζοντας τριετίας. Οι άλλες απλά θα δημιουργήσουν κάποια ένταση.

Από την άλλη συχνά οι εκλείψεις συνεργάζονται μεταξύ τους. Η μία ενεργοποιεί την άλλη κι έτσι δημιουργείται ένα αδιαπέραστο τοίχος που για να το προσπεράσουμε μπορεί να περάσουν και δυο και τρία χρόνια. Τότε μπορεί να έχουμε μία δύσκολη περίοδο στις σχέσεις ή ακόμα και μία βαριά ασθένεια. Εδώ έχουμε μία πιο καρμική επιρροή των εκλείψεων, καθώς παρά τη δουλειά με τον εαυτό μας, τα πράγματα δε δείχνουν να βελτιώνονται. Όπως λέει και η Carolyn Myss στο "Γιατί οι άνθρωποι δε θα θεραπεύονται και πώς μπορούν", το ότι καταλαβαίνουμε γιατί είμαστε άρρωστοι, δε σημαίνει ότι δε θα ολοκληρωθεί η ασθένεια στην προδιαγεγραμμένη της κατεύθυνση. Άλλωστε άλλο το κάρμα του νου, άλλο της ψυχής και άλλο του σώματος.

Οι εκλείψεις είναι από τα πιο μελετημένα αστρολογικά φαινόμενα από την αρχαιότητα και από τα πρώτα που μελέτησαν οι αστρολόγοι. Ωστόσο κάθε τόσο βρίσκουμε κι ένα νέο τρόπο να τις προσεγγίζουμε. Σημαντικό είναι να γνωρίζουμε πότε ενεργοποιούνται οι εκλείψεις που μας αφορούν και αυτό δε γίνεται μόνο από τις διελεύσεις, αλλά και από τις Πανσελήνους του μήνα ή ακόμα και από τις σεληνιακές επιστροφές μας. Στη μελέτη της ετήσιας πρόβλεψης, ξεχωριστό κεφάλαιο από μόνο του είναι η μελέτη των εκλείψεων της χρονιάς, πώς μας επηρεάζουν και πότε ενεργοποιούνται από το χάρτη μας.

Οι άνθρωποι που έχουν γενέθλια κοντά στις εκλείψεις εισέρχονται σε μία γενεθλιακή χρονιά με μεγάλη ταχύτητα, ειδικά αν αυτές είναι σεληνιακές. Είναι σαν το τροχοφόρο που μπαίνει στη στροφή με μεγάλη ταχύτητα και είναι εύκολο να ντεραπάρει. Από την άλλη το να έχουν γενέθλια με ηλιακή έκλειψη ίσως δείχνει λιγότερες φασαρίες, αλλά τα γεγονότα που θα συμβούν μπορεί να είναι εξίσου καθοριστικά, ειδικά όσον αφορά την ικανότητα του ατόμου να στηρίζεται στα πόδια του και να επιβιώνει. Συνεπώς ιδιαίτερη σκέψη και συλλογισμό θέλει η ετήσια ερμηνεία ενός χάρτη, εφόσον τα γενέθλια γίνονται κοντά σε εκλείψεις.

Οι εκλείψεις που έχουμε μπροστά μας έχουν διάφορα ιδιαίτερα δικά τους χαρακτηριστικά

Η έκλειψη της 19/11 εισέρχεται σε ένα νέο ζωδιακό άξονα, Ταύρου Σκορπιού, που παραδοσιακά συνδέεται με πιο προσωπικά πάθη. Οι σχέσεις γίνονται πιο συγκεκριμένες, πιο προσωποποιημένες, το έτερον ήμισυ που διεκδικούμε είναι αυτό και όχι άλλο και μία εμμονή με την κατάκτηση σου ίσως προκύπτει ή μία εμμονή με την επίλυση ενός συγκεκριμένο προβλήματος που το αφορά. Η παράδοση στην επιθυμία του συγκεκριμένου ατόμου μπορεί να οδηγήσει σε λάθη και απώλειες από άλλες περιοχές της ζωής. Ωστόσο η αμφιβολία ούτε αυτή βοηθάει, καθώς αφήνει μισές τις εμπειρίες - και οι εκλείψεις φέρνουν κάθαρση μέσα από τις εμπειρίες. Συνεπώς, κανείς πρέπει να πάρει τις αποφάσεις του, εάν και πόσο είναι αποφασισμένος να επιμείνει σε μία κατάσταση ή να την αποκόψει οριστικά. Ενδιάμεσες λύσεις σε αυτόν τον άξονα δεν είναι τόσο εύκολες.

Η έκλειψη της 4/12 από την άλλη έχει περισσότερο να κάνει με συλλογικά πάθη. Ίσως δεν είναι τυχαίο ότι ένα από τα κόμματα μας θα έχει εκλογές αυτή την περίοδο. Οι καταστάσεις που θα προκύψουν θα αφήσουν ένα αποτύπωμα τουλάχιστον για τους επόμενους έξι μήνες ίσως και παραπάνω. Η επιθυμία θα υπονομεύεται εν μέρει από έναν Ουρανό σε χιαστί με την έκλειψη, αλλά όχι τόσο ξεκάθαρα, ώστε να καταστεί φρένο. Το ζητούμενο της έκλειψης εκείνης είναι ο ενθουσιασμός μίας ομάδας και κατά πόσον επιθυμούμε να συμμετέχουμε σε αυτόν τον ενθουσιασμό και να τον αφήσουμε να μας παρασύρει. Ο χάρτης της έκλειψης δεν υπόσχεται πολλά, καθώς πέρα από τα φώτα δεν υπάρχει υποστήριξη από άλλους πλανήτες σε καλές όψεις. Η ελπίδα που θα προκύψει μπορεί να καταστεί απλά μία τελευταία αναλαμπή - αλλά κι αυτή έχει την αξία της.

Για να κατανοήσει κανείς την επιρροή των εκλείψεων στο χάρτη του στην ουσία πρέπει να γνωρίζει όλο το οικοδόμημα της αστρολογικής τεχνικής

Οι εκλείψεις μπορεί να συνδυάζονται με το γενέθλιο χάρτη, τις προόδους, την ηλιακή επιστροφή, τον τροπικό ή δραγωνικό χάρτη, τις σεληνιακές επιστροφές ή ακόμα και τις ανιούσες. Ερμηνεύουμε πάνω σε αυτές τις μοίρες, τις όψεις, τις αντισκιές, τους κλήρους, τους σχηματισμούς όψεων και ενδεχομένως και άλλες επιπλέον πληροφορίες. Είναι από τα πιο δύσκολα και συνάμα από τα πιο όμορφα αντικείμενα της αστρολογίας και η μελέτη τους αξίζει από μόνη της όσο η μελέτη όλων των άλλων ίσως τομέων της αστρολογικής γνώσης - ίσως επειδή αποτελεί και επιτομή τους.

 

του Βασίλη Παπαδολιά

Σχετικά Άρθρα


Θέλεις να μάθεις πως θα εξελιχθούν τα αισθηματικά σου;
Υπάρχει τρίτο πρόσωπο στην σχέση σου ή θέλεις άμεσα επανασύνδεση;
Σε απασχολούν ερωτήματα αναπάντητα ή θέλεις να γνωρίζεις τι έρχεται στα επαγγελματικά σου;

Μίλησε κάθε στιγμή της ημέρας στη ΝΕΑ Γραμμή Αστρολογικών Προβλέψεων και θα λυθούν όλες σου οι απορίες!

Κάλεσε ΤΩΡΑ στο 8758758080 με χρέωση από Σταθερό 0,79 €/1'* και από Κινητό 0,82 €/1'*
ή στο 9011404142 με χρέωση από Σταθερό 1,56€/1’* και από Κινητό 1,74€/1’*.
* Με Φ.Π.Α. και Tέλος Σταθερής ή Κινητής Τηλ/νιας όπου ισχύει.

Οι προβλέψεις απηχούν προσωπικές απόψεις. Η υπηρεσία απευθύνεται σε ενηλίκους.
Για υποδείξεις παράπονα 2142148020 mediatel Τ.Κ. 11524 Λ. Κηφισίας 125- 127 Αθήνα

Ayurveda: Η Γνώση της Ζωής Ayurveda: Η Γνώση της Ζωής
Μια συνέντευξη με τον Ιατρό Ανδρέα Θ. Τσουρουκτσόγλου. Με τον όρο "Ayurveda" που πρακτικά σημαίνει “Η επιστήμη της Ζωής”, ή “Η Γνώση της...
More detail
Το «πείραμα του Μίλγκραμ» Το «πείραμα του Μίλγκραμ»
Πολωνοί ερευνητές επανέλαβαν το περίφημο «πείραμα του Μίλγκραμ» και έβγαλαν τρομακτικά συμπεράσματα για την υπακοή του ανθρώπου...
More detail
Περιοδικά για δωρεάν κατέβασμα Περιοδικά για δωρεάν κατέβασμα
Τεύχη του περιοδικού New Age Astrology Magazine επιλεγμένα από τον αστρολόγο Βασίλη Παπαδολιά, είναι τώρα διαθέσιμα με ένα κλικ δωρεάν στις οθόνες...
More detail

Αστρολογικός Χάρτης

Μάθε το αστρολογικό σου προφίλ και δες την ανάλυση του γεννέθλιού σου χάρτη.

Κάνοντας "κλικ" εδώ »

Οι πλανήτες τώρα

Βιβλία για... κατέβασμα

Βιβλία για δωρεάν κατέβασμα
από τις εκδόσεις Il Piccolo

Φάσεις Σελήνης

στον Ταύρο
Ήλιος στον Ταύρο
3 μοίρες
στον Τοξότη
Σελήνη στον Τοξότη
5 μοίρες
Φθίνων Αμφίκυρτος
Φθίνων Αμφίκυρτος
17 ημερών
Powered by Saxum

Σαν Σήμερα