Ανάδρομος Ερμής και αστρική όραση

Ο ανάδρομος Ερμής και η εσωτερική όραση του αστρικού πεδίου

Ο ανάδρομος Ερμής και η εσωτερική όραση του αστρικού πεδίου

Στις διδασκαλίες του για την υφή του αστρικού κόσμου ο Ρούντολφ Στάινερ μας λέει ότι ο αστρικός κόσμος είναι ένας κόσμος διαφορετικός από τον φυσικό γιατί μεταξύ άλλων η όραση μας στρέφεται προς τα μέσα. Δηλαδή ο άνθρωπος αδυνατεί να δει κάτι από τον εξωτερικό φυσικό κόσμο και μπορεί και παρατηρεί μόνο πράγματα που βρίσκονται μέσα του. Ένας αδιαπέραστος δακτύλιος μας λέει ο Στάινερ ότι περιβάλλει τον άνθρωπο, ειδικά, αυτόν που δεν έχει λειτουργήσει με απόσπαση και αδυνατεί να δει οτιδήποτε δε βρίσκεται μέσα σε αυτόν. Έτσι ο αστρικός κόσμος δίνει την αίσθηση της μοναξιάς, ειδικά, αν κάποιος δεν βίωσε την αγάπη στη ζωή του και δεν έχει αναμνήσεις αυτής. Ο Στάινερ μας λέει ότι μεταφέρουμε στον κόσμο εκείνο ότι εμείς έχουμε μέσα μας και το ανακυκλώνουμε ξανά και ξανά. Ξαναβιώνουμε αυτά που έχουμε βιώσει, βλέπουμε τα λάθη μας, αισθανόμαστε ενοχές για τις ελλείψεις, προσπαθούμε να διορθώσουμε αυτά που αφήσαμε σε εκκρεμότητα. Κάθε προσπάθεια να προχωρήσουμε παρακάτω δυστυχώς αποτυγχάνει και οι συνθήκες μας επιστρέφουν ξανά και ξανά στα ζητήματα του παρελθόντος.

Η παραπάνω περιγραφή θα μπορούσε άνετα να περιγράφει τι μας συμβαίνει εσωτερικά σε περιόδους ανάδρομου Ερμή. Χωρίς να σημαίνει ότι αυτό συμβαίνει πάντα, υπάρχουν περίοδοι του ανάδρομου Ερμή, που πραγματικά κάθε προσπάθεια να επιλύσουμε προβλήματα προς τα μπρος αποτυγχάνει. Όλο και κάτι προκύπτει που μας αναγκάζει να επιστρέψουμε πίσω, ενώ πολλά θέματα που θεωρούσαμε ότι είχαμε παρακάμψει επανεμφανίζονται μπροστά μας. Όσο περισσότερο προσπαθούμε να κινηθούμε προς τα μπρος, τόσο περισσότερο προκύπτουν θέματα του παρελθόντος. Στο τέλος ο χρόνος μας καταλαμβάνεται τόσο πολύ από τις παλιές εκκρεμότητες, που αναγκαζόμαστε και ακυρώνουμε αποφάσεις που είχαμε πάρει πριν τον ανάδρομο, γιατί δεν προλαβαίνουμε πλέον να τηρήσουμε τις υποσχέσεις που είχαμε δώσει. Επίσης προσπαθώντας να πλησιάσουμε μία πληροφορία που μας χρειάζεται όλο και δείχνει να μας διαφεύγει κι έτσι ένα πρόβλημα που κανονικά θα είχε εύκολη λύση το αντιμετωπίζουμε ξανά και ξανά και όλο και κάτι παραβλέπουμε ώστε να πρέπει να το ξαναδούμε.


Ανάδρομος Ερμής


Εν κατακλείδι θα λέγαμε ότι η αναδρομή του Ερμή θα μπορούσε να είναι μία κατά τον Στάινερ περίοδος που πρέπει να λειτουργήσουμε περισσότερο την αστρική όραση, παρά τη φυσική. Κατά εκείνον η διαφορά της αστρικής όρασης από τη φυσική είναι ότι με τη φυσική όραση, όταν θέλουμε να μάθουμε κάτι για ένα αντικείμενο απλά σηκωνόμαστε από την καρέκλα, το πλησιάζουμε και το μελετούμε. Ασκούμε μία πράξη βούλησης δηλαδή για να έρθουμε εμείς εγγύτερα σε αυτό. Στην αστρική όραση όμως, αυτές οι πράξεις βούλησης, πάνε στο βρόντο. Εκεί για να μάθουμε κάτι για ένα αντικείμενο θα πρέπει όχι να πλησιάσουμε αλλά να το έλξουμε. Να έρθει δηλαδή εκείνο σε μας, όχι να πάμε εμείς σε αυτό. Αλλά για να γίνει αυτό, για να έλξουμε δηλαδή ένα αντικείμενο, πρέπει να το προσεγγίσουμε αλλιώς, όχι μέσα από τη βούληση. Πρέπει να χαλαρώσουμε, να αφεθούμε και να ζητήσουμε, να το παρακαλέσουμε τρόπον τινά να έρθει προς εμάς. Και να μην κάνουμε καμία πράξη βίαιης προσέγγισης του, όσο κι αν μας βασανίζει αυτό. Εάν θέλει το αντικείμενο θα έρθει εκείνο προς εμάς, εάν όχι, δε θα έλθει καθόλου.

Ερμής

Η αστρική αυτή όραση είναι ο τρόπος που δουλεύει ο νους μας στην ουσία σε κατάσταση διαλογισμού. Δηλαδή σε αυτή την κατάσταση αφηνόμαστε τελείως από κάθε βουλητική παρόρμηση και αφηνόμαστε "στο θέλημα του Θεού" ή γενικώς στο θέλημα των πραγμάτων, εάν θέλουν να έρθουν προς εμάς. Δρούμε μαγνητικά, όχι βουλητικά και δουλεύουμε με ότι έχει τη διάθεση να μας πλησιάσει, όχι με ότι θέλουμε εμείς να πλησιάσουμε.

Αυτός δείχνει να είναι και ο τρόπος που πρέπει να δουλεύει η σκέψη μας την περίοδο του ανάδρομου Ερμή. Sit back and relax είναι η βασική οδηγία, άσε τις δικές σου επιδιώξεις στην άκρη, τι ήθελες να κάνεις, τι επιδίωκες, κλπ, και αφήσου τελείως. Αφήσου και παρατήρησε τι έχει την καλή διάθεση να έρθει προς εσένα. Εκμεταλλεύσου ότι σε πλησιάζει κι αν δεν σε πλησιάζει τίποτα, απλά περίμενε. Διαφορετικά, όσο κι αν προσπαθήσεις να κάνεις εσύ κινήσεις εγκλωβισμού του αντικειμένου στη βούληση σου, το φυσικό πεδίο ή οι αισθήσεις σου σε αυτό το διάστημα θα σε προδώσουν.


ΥΓ: Τα παραπάνω όπως είπαμε δεν ισχύουν σε αυτόν τον έντονο βαθμό σε κάθε ανάδρομο Ερμή. Στις περιόδους που ο Ερμής περνάει από προσωπικά στοιχεία στο χάρτη μας ή ο χάρτης μας έχει γενικά έντονες ιδιότητες Ερμή, το αίσθημα αυτό όμως είναι ιδιαίτερα έντονο.

ΥΓ1: Εξυπακούεται ότι όσοι έχουν ανάδρομο Ερμή γενέθλιο στο χάρτη τους αναγνωρίζουν περισσότερο το παραπάνω μοτίβο του “να έλκουν” τα πράγματα, περιμένοντας υπομονετικά την τύχη να τα φέρει κοντά τους, αντί να προσπαθούν να πάνε εκείνοι προς αυτά.


του Βασίλη Παπαδολιά


 

Σχετικά Άρθρα


Θέλεις να μάθεις πως θα εξελιχθούν τα αισθηματικά σου;
Υπάρχει τρίτο πρόσωπο στην σχέση σου ή θέλεις άμεσα επανασύνδεση;
Σε απασχολούν ερωτήματα αναπάντητα ή θέλεις να γνωρίζεις τι έρχεται στα επαγγελματικά σου;

Μίλησε κάθε στιγμή της ημέρας στη ΝΕΑ Γραμμή Αστρολογικών Προβλέψεων και θα λυθούν όλες σου οι απορίες!

Κάλεσε ΤΩΡΑ από σταθερό στο 8758758080 με χρέωση μόνο 0,75 €/1' (με ΦΠΑ)
ή από σταθερό και κινητό στο 9011404142 με χρέωση από Σταθερό 1,56€/1’ (με Φ.Π.Α. και Τέλος Σταθ. Τηλ/νιας) και από Κινητό 1,58€/1’ (με Φ.Π.Α. και εφαρμόζεται επιπλέον Τέλος Κιν. Τηλ/νιας 12%, 15% 18% ή 20% ανάλογα με το ύψος του μηνιαίου λογαριασμού προ Φ.Π.Α.)
Οι προβλέψεις απηχούν προσωπικές απόψεις. Για υποδείξεις παράπονα 2142148020 mediatel Τ.Κ. 11524 Λ. Κηφισίας 125- 127 Αθήνα

Της γιαγιάς τα γιατροσόφια Της γιαγιάς τα γιατροσόφια
Οι φυσικές λύσεις που υπάρχουν είναι αποτελεσματικότατες, και μπορεί να έχουν ξεχαστεί με τις δεκαετίες, αλλά οι γιαγιάδες μας τις...
More detail
5 άγνωστοι… Νοστράδαμοι 5 άγνωστοι… Νοστράδαμοι
Οι συρράξεις στη Μέση Ανατολή, η ανακάλυψη της Αμερικής και η διάλυση της Γιουγκοσλαβίας είχαν προβλεφθεί αιώνες πριν, από μια τυφλή...
More detail
Αστρολογια της Αναζήτησης Αστρολογια της Αναζήτησης
To πρώτο βιβλίο από τις Εκδόσεις του βιβλιοπωλείου μας αναφέρεται στη σχέση της Αστρολογίας με τον κόσμο της Εσωτερικής Αναζήτησης....
More detail

Αστρολογικός Χάρτης

Μάθε το αστρολογικό σου προφίλ και δες την ανάλυση του γεννέθλιού σου χάρτη.

Κάνοντας "κλικ" εδώ »

Οι πλανήτες τώρα

Φάσεις Σελήνης

στον Ζυγό
Ήλιος στον Ζυγό
29 μοίρες
στον Κριό
Σελήνη στον Κριό
1 μοίρες
Αύξων Αμφίκυρτος
Αύξων Αμφίκυρτος
12 ημερών
Powered by Saxum

Σαν Σήμερα