2020: Το γενικό κλίμα της χρονιάς

Το γενικό κλίμα του 2020

Το 2020 είναι μία σημαντική χρονιά. Ξεκινάει με σημαντικά γεγονότα όπως οι Εκλείψεις και η σύνοδος Κρόνου Πλούτωνα τον Γενάρη. Η παρουσία του Δία στον Αιγόκερω αναμένεται να αλλάξει κάπως τα πρόσωπα που φαίνονται στο προσκήνιο.

Διορισμοί, προώθηση των υπηρεσιών του Δημοσίου και ανάδειξη υπηρεσιακών παραγόντων μπορεί να είναι στοιχεία του αλλαγμένου κλίματος που μπορεί να δούμε.

Για τη χώρα μας η θέση του Δία στον Αιγόκερω ίσως να αποδειχτεί καλή οικονομικά από την άποψη ότι είναι και η θέση που έχει ο Δίας στο ωροσκόπιο της Ελλάδας του 1830. Αυτό μπορεί να σημαίνει περισσότερα χρήματα από το εξωτερικό, αύξηση επενδύσεων αλλά και αυξημένα κέρδη από όσους νέμονται δάνεια και επιδοτήσεις. Μία νέα τάξη εχόντων ίσως αναδειχτεί ευνοούμενοι από αυτές τις επενδύσεις.

Η σύνοδος Κρόνου Πλούτωνα από την άλλη ευθυγραμμίζει τα κράτη με τους μεγάλους της παγκόσμιας τάξης. Ο καιρός του 2010 που ο Κρόνος από το Ζυγό προσπαθούσε να λύσει τα προβλήματα της κατάρρευσης των τραπεζών με διαπραγματεύσεις έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Το Γενάρη μπορεί να γίνουμε μάρτυρες ενεργειών κρατών που συνειδητά μπορεί να επιλέξουν κάποια πολεμική σύγκρουση για να προωθήσουν μία συγκεκριμένη ατζέντα συμφερόντων.

Ένα νέο κέντρο εξουσίας ή μία νέα συνθήκη ίσως να βάλει σφραγίδα στην αλλαγή ισορροπιών δυνάμεων στον κόσμο. Συχνά στο παρελθόν με τέτοιες συνόδους απώλεσαν τη δύναμη τους ως τότε μεγάλες δυνάμεις για να ωφεληθούν άλλες νεότερες.

Για τον απλό άνθρωπο η καθημερινότητα θα δυσκολέψει κατά τη διάρκεια αυτής της συνόδου. Το κράτος μπορεί να αυξήσει τα όποια μέτρα κατασχέσεων ή καταστολής και να γίνει πιο άτεγκτο εναντίον του αλλά και πιο αποτελεσματικό για τον εαυτό του. Και δυστυχώς όσο πιο αποτελεσματικό γίνεται το κράτος συχνά τόσο περισσότερο περιορίζεται ο πολίτης.

Η χρονιά πάντως έχει και πιο ελπιδοφόρα συνέχεια με τη σύνοδο του Δία και του Πλούτωνα το Μάρτιο στον Αιγόκερω. Η συγκέντρωση μεγάλης δύναμης σε λίγα χέρια μπορούμε να πούμε ότι μπορεί να είναι αποτέλεσμα αυτής της συνόδου – ίσως και απόρροια κάποια συμφωνίας που υπογράφτηκε το Γενάρη. Μπορεί να δούμε έναν πολύ ισχυρό υπουργό οικονομικών, ένα υπερ-ταμείο στην Ελλάδα ή την Ευρώπη ή παγκοσμίως, μία πολύ ισχυρή τραπεζική ένωση ή ένα πολύ ισχυρό Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Ο Αιγόκερως ευνοεί γενικά τις παλιές παραδοσιακές δυνάμεις. Παλιοί λαοί, όπως οι Ινδοί, οι Κινέζοι, οι Έλληνες, οι Αιγύπτιοι μπορεί να δουν να αναδεικνύεται η σημασία τους. Αντίθετα τα νεότερα κράτη ίσως να δουν την ισχύ τους να περιορίζεται μέσα στη γενική τάση να προάγονται οι συντηρητικές επιλογές.

Πολιτικά η συντηρητική παράταξη δείχνει να επικρατεί στα περισσότερα πεδία – και όχι μόνο στην Ελλάδα. Οι κάτοχοι περιουσιών θα δουν πολλά μέτρα ελάφρυνσης – αν και τα περισσότερα από το Μάρτιο και αφού προηγηθεί κάποια σημαντική επιβάρυνση το Γενάρη. Οι επενδύσεις σε παραγωγικές μονάδες φαίνεται ότι θα αυξηθούν και θα αρχίσουμε να μιλάμε πάλι για την ανάπτυξη που βασίζεται σε δημιουργία εργοστασίων κι όχι στη χρηματιστηριακή οικονομία των άυλων αξιών.

Ο Ουρανός στον Ταύρο θα δώσει επίσης αρκετές ευκαιρίες να βγουν νέες τάσεις και επιχειρήσεις στο χώρο των τροφίμων. Η χορτοφαγία και ο βεγκανισμός αναμένεται να είναι δήλωση επανάστασης όσο ο Ουρανός θα παραμείνει στον Ταύρο, δηλαδή για άλλη μία πενταετία περίπου. Και θα δούμε πολλές κινήσεις για την επέκταση αυτής της τάσης και τον περιορισμό της κρεοφαγίας και της κατανάλωσης κρέατος.

Ο Ποσειδώνας στους Ιχθείς μετά την έξαρση που δέχτηκε από τον Δία το 2019 θα επηρεάσει πιο ήρεμα το 2020 και δείχνει ότι μάλλον το ζήτημα των προσφυγικών ροών θα καταστεί πιο διαχειρίσιμο. Επίσης η Εκκλησία μάλλον θα συνεργαστεί καλύτερα με την πολιτεία και ίσως φανεί και αρωγός στο προσφυγικό ζήτημα.

Παραφωνία στο κλίμα της συντηρητικότητας του 2020 θα είναι η μακριά παραμονή του Άρη στον Κριό από τον Ιούλιο του 2020 ως τον Γενάρη του 2021. Η θέση αυτή κόντρα στη θέση όλων των μεγάλων, Δία, Κρόνου, Πλούτωνα αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις από αντιρρησίες, αντάρτικες ομάδες ή μοναχικούς διαφωνούντες. Παρά την έξαρση όμως και τη θεατρικότητα του Άρη, οι διαφωνίες αυτές απλά θα δώσουν περισσότερες αφορμές για να καταστεί η καταστολή και η εξαγορά μεγαλύτερες. Παρόλα αυτά είναι μία ενδιαφέρουσα θέση για ατομικές επιχειρήσεις και επιχειρηματίες που ίσως αποφασίσουν να κάνουν πρωτοποριακά πράγματα. Ταξίδια, αγώνες αθλητικοί, μηχανικά σπορ, ακόμη και διαστημικές αποστολές έχουν σημαντικό κίνδυνο πάντως αυτή την περίοδο να προκληθούν ατυχήματα.

Η παρουσία του Κρόνου στον Υδροχόο από τον Μάρτιο ως τον Ιούνιο μπορεί να είναι μία ανάσα φρέσκιας σκέψης σε θέματα νομοθεσίας, δικαστικών υποθέσεων ή διακυβέρνησης. Για την Ελλάδα που με το χάρτη του 1830 έχει τον Κρόνο στον Υδροχόο, μπορεί να είναι και μία εποχή συλλογικότητας ίσως ακόμη και συνεργασίας κομμάτων. Σημαντικές επίσης αναμένεται να είναι οι παρεμβάσεις και μεταρρυθμίσεις στη χώρα ξεκινώντας από την κορυφή προς τη βάση. Η περίοδος αυτή θα συνεχιστεί βεβαίως το 2021 και το 2022, για να έρθουμε στο 2023 με την είσοδο του Πλούτωνα στον Υδροχόο, όπου θα φανεί αν ήταν ορθή η πολιτική που ακολουθήθηκε ή όχι.

Η χρονιά έχει επίσης και πολλές εκλείψεις. Μετά την έκλειψη του Γενάρη, τον Ιούνιο και τον Ιούλιο περνάμε από τρεις εκλείψεις και άλλες δύο συναντάμε στο τέλος του χρόνου το Νοέμβρη και το Δεκέμβρη. Η αλήθεια είναι ότι μετά την Έκλειψη του Γενάρη που γίνεται σε σύνοδο με Κρόνο και Πλούτωνα, οι υπόλοιπες εκλείψεις δεν έχουν τόσο άσχημη επιρροή όπως αυτές του 2019. Οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι είναι μάλλον αυτοί που μπορεί να έχουν να κάνουν με διάδοση ασθενειών ειδικά τον Ιούνιο και το Δεκέμβρη. Και κυρίως ο άξονας των μεταβλητών ζωδίων, Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθείς αναμένεται να επηρεαστούν σε αυτές περισσότερο.

Ιδιαίτερη προσοχή ίσως πρέπει να δοθεί στην κίνδυνο σεισμικών δονήσεων για το 2020. Άλλοι αστρολόγοι ισχυρίζονται ότι οι σεισμοί σχετίζονται με τις όψεις Κρόνου και Πλούτωνα, άρα ο Γενάρης μπορεί να είναι μία επικίνδυνη εποχή για κάτι τέτοιο (ιδιαίτερα στην Αμερική). Όμως άλλοι αστρολόγοι υποστηρίζουν ότι στην αρχαιότητα το ρόλο του κοσμοσείστη τον είχε ο Ποσειδώνας, οπότε η εμπλοκή του στην έκλειψη του Ιουνίου ίσως αξίζει να προσεχτεί.

Σε κάθε περίπτωση θα είναι μία χρονιά επιβράβευσης για όσους προχωράνε συστηματικά στη δουλειά τους και έχουν κάλυψη από τους προϊσταμένους και τους ανωτέρους τους. Δεν είναι μία χρονιά που ευνοείται η διαφοροποίηση και η ανεκτικότητα – γι’ αυτό θα πρέπει να περιμένουμε το 2021. Αξίζει όμως και αυτή τη χρονιά να δουλέψουμε και να κερδίσουμε αυτό που επιθυμούμε. Αν μη τι άλλο και παρά τις δυσκολίες, θα αποκατασταθεί σε κάποιο βαθμό η πίστη μας ότι τελικά ίσως κάπου υπάρχει και δικαιοσύνη και ανταμοιβή για όσους προσπαθούνε.


του Βασίλη Παπαδολιά
από τον Αστρολογικό Οδηγό για το 2020

 

Σχετικά Άρθρα


Θέλεις να μάθεις πως θα εξελιχθούν τα αισθηματικά σου;
Υπάρχει τρίτο πρόσωπο στην σχέση σου ή θέλεις άμεσα επανασύνδεση;
Σε απασχολούν ερωτήματα αναπάντητα ή θέλεις να γνωρίζεις τι έρχεται στα επαγγελματικά σου;

Μίλησε κάθε στιγμή της ημέρας στη ΝΕΑ Γραμμή Αστρολογικών Προβλέψεων και θα λυθούν όλες σου οι απορίες!

Κάλεσε ΤΩΡΑ από σταθερό στο 8758758080 με χρέωση μόνο 0,75 €/1' (με ΦΠΑ)
ή από σταθερό και κινητό στο 9011404142 με χρέωση από Σταθερό 1,56€/1’ (με Φ.Π.Α. και Τέλος Σταθ. Τηλ/νιας) και από Κινητό 1,58€/1’ (με Φ.Π.Α. και εφαρμόζεται επιπλέον Τέλος Κιν. Τηλ/νιας 12%, 15% 18% ή 20% ανάλογα με το ύψος του μηνιαίου λογαριασμού προ Φ.Π.Α.)
Οι προβλέψεις απηχούν προσωπικές απόψεις. Για υποδείξεις παράπονα 2142148020 mediatel Τ.Κ. 11524 Λ. Κηφισίας 125- 127 Αθήνα

Η διαδικασία της αλλαγής Η διαδικασία της αλλαγής
Αν είσαι ένας από τους πολλούς που σκέφτεται: «Δεν είναι δίκαιο όλα μου πάνε στραβά» σου προτείνω κατ’ αρχήν να έχεις το θάρρος να ...
More detail
5 άγνωστοι… Νοστράδαμοι 5 άγνωστοι… Νοστράδαμοι
Οι συρράξεις στη Μέση Ανατολή, η ανακάλυψη της Αμερικής και η διάλυση της Γιουγκοσλαβίας είχαν προβλεφθεί αιώνες πριν, από μια τυφλή...
More detail
Μαθήματα Αστρολογιας Ι Μαθήματα Αστρολογιας Ι
Στο πρώτο αυτό μέρος παρουσιάζονται τα βασικά στοιχεία για να ξεκινήσει κάποιος να ασχολείται με την αστρολογία, δηλαδή οι βασικές...
More detail

Αστρολογικός Χάρτης

Μάθε το αστρολογικό σου προφίλ και δες την ανάλυση του γεννέθλιού σου χάρτη.

Κάνοντας "κλικ" εδώ »

Οι πλανήτες τώρα

Φάσεις Σελήνης

στον Σκορπιό
Ήλιος στον Σκορπιό
7 μοίρες
στον Κριό
Σελήνη στον Κριό
24 μοίρες
Πανσέληνος
Πανσέληνος
13 ημερών
Powered by Saxum

Σαν Σήμερα