Το 2016 και η Ελλάδα

Το 2016 και η Ελλάδα

Εξετάζοντας τα αστρολογικά φαινόμενα του 2016 σε σχέση με την Ελλάδα, να διευκρινίσουμε ότι θα μελετήσουμε 3 διαφορετικούς χάρτες για την Ελλάδα.

Ο πρώτος χάρτης είναι ο χάρτης της διακήρυξης της ανεξαρτησίας το 1822 (13 Γενάρη με το παλιό ημερολόγιο). Αντίθετα από ό,τι είθισται, δε θα χρησιμοποιήσουμε σαν ώρα 12:00 το μεσημέρι, αλλά τη νύχτα, όπως συνήθως γίνεται στα πολιτικά ημερολόγια, αλλά κι επειδή κρίνουμε ότι η Σελήνη στην Παρθένο σε αντίθεση με τον Πλούτωνα εκφράζει πιο καλά την νοοτροπία του Έλληνα της Ανεξαρτησίας, από τη Σελήνη στο Ζυγό. Όπως έχουμε δει μάλιστα από μελέτη χαρτών, πάνω στο χάρτη της Ελλάδας, αυτή η αντίθεση ενεργοποιείται σε διάφορα γεγονότα της ιστορίας της χώρας.

ellada2016

Παράδειγμα: Η τελευταία χρεωκοπία της Ελλάδος

ellada2016

Άλλο ένα κύριο χαρακτηριστικά αυτού του χάρτη είναι η σύνοδος Δία/Κρόνου στον Κριό, στον 7ο οίκου, σύνοδος που ενεργοποιήθηκε το καλοκαίρι, αλλά θα ενεργοποιηθεί φέτος και πάλι από τη διέλευση του Ουρανού. Η διέλευση αυτή δεν προμηνύει απαραίτητα θετικά στοιχεία, καθώς μπορεί να υποδηλώνει κατάρρευση κρατικής δομής ή εξωτερικών συμμαχιών, που θεωρούνται δεδομένες.

Από την άλλη ο άξονας Σελήνης – Πλούτωνα που ενεργοποιήθηκε από τη διέλευση των Δεσμών το 1932, φέτος, δέχεται την πιο ευνοϊκή επίδραση του Δία, τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι του 2016 (συμπτωματικά έχουμε πάλι πέρασμα των Δεσμών από τον ίδιο άξονα το Δεκέμβρη του 2015).

Αυτό δεν πρέπει να μας εφησυχάζει ωστόσο, διότι έχουμε δύο εκλείψεις μέσα στο 2016, που διεγείρουν άσχημα αυτό το χάρτη. Η μία είναι η έκλειψη της 16ης Σεπτεμβρίου που πέφτει πάνω στις ίδιες μοίρες του άξονα Σελήνης Πλούτωνα και η άλλη είναι η έκλειψη της 18ης Αυγούστου, που ενεργοποιεί τόσο αυτόν τον άξονα, όσο και τον άξονα των Δεσμών αυτού του χάρτη που ενεργοποιείται επίσης σε σημαντικά γεγονότα της ιστορίας της (τελευταίο παράδειγμα το δημοψήφισμα και η παρ’ ολίγον χρεωκοπία του καλοκαιριού που έγινε με το τετράγωνο Δία Κρόνου στις τελευταίες μοίρες των σταθερών να ενεργοποιεί τον άξονα αυτόν).

Έκλειψη 16/9

ellada2016
Έκλειψη 18/8

ellada2016

Γενικό συμπέρασμα πάντως, όπως αναφέρεται και στην ιστορία της τελευταίας χρεωκοπίας μας στη wikipedia, είναι ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα πιέζεται, δεν είναι η πρώτη φορά που δε γίνεται πιστευτή, ούτε αποτυγχάνουν οι συμμαχίες της και αποκαθηλώνοντας οι σωτήρες.

Κι αυτό στη συγκεκριμένη συγκυρία υποδηλώνεται κι από τη διέλευση του Ποσειδώνα από τον άξονα Άρη- Αφροδίτης στον χάρτη του 1822, που επίσης έχουμε δει να ενεργοποιείται συχνά σε περιπτώσεις σύναψης συνθηκών ή διαπραγμάτευσης της χώρας. Διέλευση που ενισχύει τις χίμαιρες για τους εξωτερικούς συμμάχους που περιμένουμε να διαλυθούν με κρότο με την παρουσία του Κρόνου και του Άρη στον Τοξότη το 2016 τα διαστήματα που θα διατρέξουν την 8η και 9η μοίρα. Τέτοια διαστήματα είναι:

  • το διάστημα από 6 ως 28 Απριλίου που ο Άρης θα αναδρομήσει πάνω στην 8η μοίρα του Τοξότη

  • το διάστημα από 28 Ιουλίου μέχρι 2 Σεπτεμβρίου που θα ορθοδρομήσει ο Κρόνος στην 9η μοίρα του Τοξότη

  • η έκλειψη της 18/8 που γίνεται με Άρη Κρόνο σύνοδο κοντά στην 9η μοίρα του Τοξότη

  • η σύνοδος Άρη Κρόνου που γίνεται ακριβείας στην 9η μοίρα του Τοξότη στις 23 Αυγούστου


Τέλος η έκλειψη της 1/9 που γίνεται στην 9η μοίρα της Παρθένου αποκορυφώνει το δράμα των διαπραγματεύσεων, όπως αναμένονται, πιθανότατα με κάποιο πιο θετικό τέλος.

Τα διαστήματα αυτά είναι σημαντικά για τις διεθνείς διαπραγματεύσεις της χώρας και μπορεί να οδηγήσουν σε αδιέξοδα ή κατάρρευση των συνομιλιών.

Την ίδια περίοδο ωστόσο θα έχουμε και την θετική επίδραση του Δία, που στις 23/8 για παράδειγμα μαζί με τον Ερμή θα κάνει σύνοδο ακριβείας με τον άξονα Σελήνης Πλούτωνα που αναφέραμε πιο πάνω.

Ο δεύτερος χάρτης είναι ο γνωστός χάρτης της 3/2/1830, ο οποίος θα ενεργοποιηθεί φέτος από τη διέλευση του Κρόνου από τη θέση του Άρη, ενώ από πλευράς εκλείψεων η έκλειψη της 9/3 γίνεται στον άξονα Δεσμών αυτού του χάρτη. Οι επιδράσεις αυτές δείχνουν ένα ευνουχισμό της εξωτερικής πολιτικής του κράτους, που δε θα μπορούν εύκολα να δράσουν ανενόχλητα, ενώ η επαναστατική ρητορική που συχνά εμφανίζει η Ελλάδα στο διεθνές στερέωμα θα φέρει κάποιες δυσάρεστες συνέπειες (κυρώσεις, απομόνωση).

Ο τρίτος χάρτης είναι ο χάρτης της Μεταπολίτευσης, 24/7/1974, ο οποίος επίσης θίγεται φέτος, κυρίως με την έκλειψη της 23/3 καθώς εκεί αγγίζει τη σύνοδο Σελήνης Πλούτωνα που έχει αυτός ο χάρτης. Αυτή η επίδραση δείχνει μία δυσπιστία του κόσμου απέναντι στο πολιτικό σύστημα ( η σύνοδος είναι στον 4ο οίκο του χάρτη ), αλλά μπορεί να συνδέεται και με κάποιου είδους εκλογές (οι εκλογές του Σεπτεμβρίου έγιναν με Έκλειψη σε παρόμοιες μοίρες, ενώ οι εκλογές της Ν.Δ. το Δεκέμβριο με Πανσέληνο εκεί).

Συμπεραίνουμε λοιπόν ότι έχουμε αρκετά σημεία που θίγονται στους χάρτες της Ελλάδας το 2016, κυρίως όμως έχουμε επιδράσεις στο χάρτη του 1822, γι’ αυτό και αφιερώσαμε περισσότερο χώρο εκεί.

Το τελικό συμπέρασμα είναι πάντως, ότι δεν έχουμε διαφύγει τον κίνδυνο οικονομικής χρεωκοπίας, τουναντίον το επόμενο καλοκαίρι μπορεί να τον ξαναδούμε μπροστά μας. Και χρειάζεται μεγάλη ευελιξία διπλωματική στη χώρα για να καταφέρουμε να ξεπεράσουμε και αυτή τη στροφή.

Στο πλαίσιο αυτό καλό είναι καθένας από μας να φροντίσει να έχει κάνει τους υπολογισμούς του, για να μη βρεθεί εμπρός απροόπτου αυτή τη φορά, όπως έγινε στο προηγούμενο καλοκαίρι.

Καλή δύναμη λοιπόν και καλό προγραμματισμό ευχόμαστε για το Νέο Έτος…

 

του Βασίλη Παπαδολιά

(αναδημοσίευση του άρθρου του Βασίλη Παπαδολιά από το myhoroscope.gr)

Σχετικά Άρθρα


Θέλεις να μάθεις πως θα εξελιχθούν τα αισθηματικά σου;
Υπάρχει τρίτο πρόσωπο στην σχέση σου ή θέλεις άμεσα επανασύνδεση;
Σε απασχολούν ερωτήματα αναπάντητα ή θέλεις να γνωρίζεις τι έρχεται στα επαγγελματικά σου;

Μίλησε κάθε στιγμή της ημέρας στη ΝΕΑ Γραμμή Αστρολογικών Προβλέψεων και θα λυθούν όλες σου οι απορίες!

Κάλεσε ΤΩΡΑ από σταθερό στο 8758758080 με χρέωση μόνο 0,75 €/1' (με ΦΠΑ)
ή από σταθερό και κινητό στο 9011404142 με χρέωση από Σταθερό 1,56€/1’ (με Φ.Π.Α. και Τέλος Σταθ. Τηλ/νιας) και από Κινητό 1,58€/1’ (με Φ.Π.Α. και εφαρμόζεται επιπλέον Τέλος Κιν. Τηλ/νιας 12%, 15% 18% ή 20% ανάλογα με το ύψος του μηνιαίου λογαριασμού προ Φ.Π.Α.)
Οι προβλέψεις απηχούν προσωπικές απόψεις. Για υποδείξεις παράπονα 2142148020 mediatel Τ.Κ. 11524 Λ. Κηφισίας 125- 127 Αθήνα

Η διαδικασία της αλλαγής Η διαδικασία της αλλαγής
Αν είσαι ένας από τους πολλούς που σκέφτεται: «Δεν είναι δίκαιο όλα μου πάνε στραβά» σου προτείνω κατ’ αρχήν να έχεις το θάρρος να ...
More detail
5 άγνωστοι… Νοστράδαμοι 5 άγνωστοι… Νοστράδαμοι
Οι συρράξεις στη Μέση Ανατολή, η ανακάλυψη της Αμερικής και η διάλυση της Γιουγκοσλαβίας είχαν προβλεφθεί αιώνες πριν, από μια τυφλή...
More detail
Περιοδικά για δωρεάν κατέβασμα Περιοδικά για δωρεάν κατέβασμα
Τεύχη του περιοδικού New Age Astrology Magazine επιλεγμένα από τον αστρολόγο Βασίλη Παπαδολιά, είναι τώρα διαθέσιμα με ένα κλικ δωρεάν στις οθόνες...
More detail

Βιβλία για... κατέβασμα

Βιβλία για δωρεάν κατέβασμα
από τις εκδόσεις Il Piccolo

Αστρολογικός Χάρτης

Μάθε το αστρολογικό σου προφίλ και δες την ανάλυση του γεννέθλιού σου χάρτη.

Κάνοντας "κλικ" εδώ »

Οι πλανήτες τώρα

Φάσεις Σελήνης

στον Καρκίνο
Ήλιος στον Καρκίνο
0 μοίρες
στον Τοξότη
Σελήνη στον Τοξότη
13 μοίρες
Πανσέληνος
Πανσέληνος
13 ημερών
Powered by Saxum

Σαν Σήμερα