Ζωδιακά σύμβολα & ανθρώπινο σώμα

Ζωδιακά σύμβολα και ανθρώπινο σώμα

από τα Μαθήματα Αστρολογίας του Βασίλη Παπαδολιά

Η αντιστοιχία ζωδιακών συμβόλων και μερών του ανθρώπινου σώματος απασχόλησε πολύ έντονα τους αστρολόγους από τα αρχαία χρόνια καθώς μεταξύ άλλων ήταν και εργαλείο διάγνωσης στην αστρολογική ιατρική. Η επικρατέστερη αντιστοιχία ζωδίων και μερών του ανθρώπινου σώματος που ισχύει σήμερα δεν είναι και η μόνη, είναι όμως αρκετά λειτουργική και συσχετίζει με αρκετή επιτυχία εμμέσως και τους πλανήτες.

Ας δούμε τη βασική της λογική:

kriosΚΡΙΟΣ
Σχετίζεται με το άνω μέρος από το κεφάλι. Μέσω κυριαρχίας συνδέεται με τον Άρη και μέσω έξαρσης με τον Ήλιο που έχει έξαρση στον Κριό.

tavrosΤΑΥΡΟΣ
Σχετίζεται με το κάτω μέρος από το κεφάλι ως και το λαιμό. Μέσω κυριαρχίας συνδέεται με την Αφροδίτη (καλλίφωνος) και τη Σελήνη που έχει έξαρση στον Ταύρο.

didimoiΔΙΔΥΜΟΙ
Σχετίζεται με ότι είναι διπλό και συμμετρικό στο σώμα, μεταξύ αυτών τα δύο άκρα και τους δύο πνεύμονες. Δεν υπάρχει πλανήτης με έξαρση στους Διδύμους ωστόσο μέσω κυριαρχίας η αναπνοή και ο ρυθμός συνδέεται γενικώς με τον πλανήτη Ερμή.

karkinosΚΑΡΚΙΝΟΣ
Σχετίζεται με το Στομάχι και την Αφομοίωση. Πλανητικά μέσω κυριαρχίας με τη Σελήνη και με το Δία που έχει έξαρση στον Καρκίνο. Κατά άλλες απόψεις πάντως μπορεί να σχετίζεται και με τα πλευρά που "προστατεύουν" την καρδιά, δηλαδή τον Λέοντα. Πιο συνηθισμένη στη βιβλιογραφία βέβαια η συσχέτιση του Δία με το Συκώτι, που αποδίδει όμως περισσότερο την αιθερική διάσταση του πλανήτη, παρά την αστρική.

leonΛΕΩΝ
Η καρδιά. Μέσω κυριαρχίας συνδέεται με τον Ήλιο και μέσω έξαρσης συσχετίζεται και με τον Ποσειδώνα.

parthenosΠΑΡΘΕΝΟΣ
Συσχετίζεται με την διύλιση, ανάλυση, καταβολισμό της τροφής που συμβαίνει στα έντερα. Μέσω έξαρσης μπορεί να συνδεθεί με τον Ερμή, που ταξινομεί τις τροφές και τις ουσίες. Μιλάμε για τον αλχημικό Ερμή της Παρθένου ωστόσο κι όχι τον επικοινωνιακό Ερμή των Διδύμων.

zygosΖΥΓΟΣ
Συσχετίζεται με την ορθή στάση του σώματος και την ισορροπία, ενώ αλλού συνδέεται με τα επινεφρίδια και την αδρεναλίνη. Αλλού αντιστοιχίζεται με τη Λεκάνη του Σώματος. Σε κάθε περίπτωση η συσχέτιση του Ζυγού με τα μεγάλα οστά λογικά συνδέεται και με τον Κρόνο τον πλανήτη που έχει έξαρση στο Ζυγό, ενώ τα νεφρά, που είναι άλλο ένα όργανο που συνδέεται με το Ζυγό, συνδέονται περισσότερο με την Αφροδίτη, που έχει κυριαρχία σε αυτό το ζώδιο.

skorpiosΣΚΟΡΠΙΟΣ
Συσχετίζεται με τα αναπαραγωγικά όργανα του σώματος. Μέσω κυριαρχίας συνδέεται με τον Πλούτωνα και μέσω έξαρσης συνδέεται και με τον Ουρανό, που αν και εγκεφαλικός πλανήτης όπως τον γνωρίζουμε συνήθως, σε αλχημικό επίπεδο, κυβερνά οτιδήποτε δημιουργείται μέσω ένωσης δύο πραγμάτων σε ένα συχνά μέσω ηλεκτρικής διαδικασίας, π.χ. η ένωση σπέρματος και ωαρίου, η ένωση θετικού και αρνητικού πόλου, η ένωση δύο μετάλλων σε ένα κράμα (ηλεκτροσυγκόλληση), κλπ. Η συσχέτιση του Ουρανού με το κυκλοφορικό σύστημα είναι άλλη μία δυνατότητα, που όμως εκφράζει περισσότερο τη διαδικασία του μέσου ανθρώπου εκεί γύρω στη μέση ηλικία με την αντιστροφή του Ουρανού να μεταβαίνει από το στάδιο του Ήλιου (είμαι το ζώδιο μου) στο στάδιο του Ουρανού (είμαι το ζώδιο που βρίσκεται ο Ουρανός μου, είμαι διαφορετικός από τους άλλους, είμαι αυτό που είμαι).

toxotisΤΟΞΟΤΗΣ
Κατά άλλους κυβερνά τους Μηρούς κατά άλλους τα ανώτερα άκρα του σώματος (Μηροί και Μπράτσα). Δεν έχουμε πλανήτη με έξαρση εδώ, ενώ η κυριαρχία του Δία είναι λίγο αμφίβολη κατά την άποψη μας.

aigokerosΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Κατά άλλους κυβερνά τα γόνατα, κατά άλλους τους Συνδέσμους γενικώς ή τα Οστά και τα Δόντια και τα σκληρά μέρη του Σώματος. Μέσω έξαρσης συνδέεται με τον Άρη που γενικώς συνδέεται με την καταβολή προσπάθειας (π.χ. για να κάνουμε ένα άλμα) αλλά μέσω κυριαρχίας και με τον Κρόνο, που κρατάει συνδεδεμένο το σώμα.

ydroxoosΥΔΡΟΧΟΟΣ
Κυβερνά τις γάμπες ή κατά άλλους τα κάτω μέρη των άκρων, κάτω από τον αγκώνα και κάτω από το γόνατο. Η πλανητική αντιστοιχία του Ουρανού μέσω κυριαρχίας επίσης εδώ δε μας λέει κάτι ιδιαίτερο, ενώ πιθανή έξαρση του Ερμή στον Υδροχόο, επίσης δεν δίνει κάποια ιδιαίτερο αποτέλεσμα.

ixthysΙΧΘΕΙΣ
Κυβερνά τα πέλματα ή κατά άλλους και τις παλάμες. Μέσω κυβερνήτη θα έπρεπε να σχετίζεται με Δία και Ποσειδώνα αλλά δεν φαίνεται η αντιστοιχία αυτή να μας προσφέρει και πολλά. Μέσω έξαρσης συνδέεται με την Αφροδίτη, ενδεχομένως ως σημείο καλαισθησίας που γίνονται συχνά τα μέρη αυτά του σώματος ή μέρη που δείχνουν την λεπτότητα.

Εκτός των ανωτέρω διαφορετικές αντιστοιχίες πλανητών με μέρη του σώματος θα βρει κανείς σε διάφορα φιλοσοφικά συστήματα, π.χ. Καμπαλλά, Θιβετανός, κλπ, ωστόσο οι παραπάνω αντιστοιχίες είναι επαρκείς και σαφείς για τον μέσο σπουδαστή, χωρίς να τον εμπλέκουν σε ιδιαίτερα πολύπλοκες θεωρήσεις που απαιτούν βαθύτερη εσωτεριστική παιδεία.


Μαθήματα Αστρολογίας με τον Βασίλη Παπαδολιά

Παρακολουθήστε τα στη σελίδα τους στο Blogspot και στο Facebook
Δείτε τα μαγνητοσκοπημένα Video στο Starsecrets.gr

 

Σχετικά Άρθρα


Θέλεις να μάθεις πως θα εξελιχθούν τα αισθηματικά σου;
Υπάρχει τρίτο πρόσωπο στην σχέση σου ή θέλεις άμεσα επανασύνδεση;
Σε απασχολούν ερωτήματα αναπάντητα ή θέλεις να γνωρίζεις τι έρχεται στα επαγγελματικά σου;

Μίλησε κάθε στιγμή της ημέρας στη ΝΕΑ Γραμμή Αστρολογικών Προβλέψεων και θα λυθούν όλες σου οι απορίες!

Κάλεσε ΤΩΡΑ στο 8758758080 με χρέωση από Σταθερό 0,79 €/1'* και από Κινητό 0,82 €/1'*
ή στο 9011404142 με χρέωση από Σταθερό 1,56€/1’* και από Κινητό 1,74€/1’*.
* Με Φ.Π.Α. και Tέλος Σταθερής ή Κινητής Τηλ/νιας όπου ισχύει.

Οι προβλέψεις απηχούν προσωπικές απόψεις. Η υπηρεσία απευθύνεται σε ενηλίκους.
Για υποδείξεις παράπονα 2142148020 mediatel Τ.Κ. 11524 Λ. Κηφισίας 125- 127 Αθήνα

Η διαδικασία της αλλαγής Η διαδικασία της αλλαγής
Αν είσαι ένας από τους πολλούς που σκέφτεται: «Δεν είναι δίκαιο όλα μου πάνε στραβά» σου προτείνω κατ’ αρχήν να έχεις το θάρρος να ...
More detail
5 άγνωστοι… Νοστράδαμοι 5 άγνωστοι… Νοστράδαμοι
Οι συρράξεις στη Μέση Ανατολή, η ανακάλυψη της Αμερικής και η διάλυση της Γιουγκοσλαβίας είχαν προβλεφθεί αιώνες πριν, από μια τυφλή...
More detail
Περιοδικά για δωρεάν κατέβασμα Περιοδικά για δωρεάν κατέβασμα
Τεύχη του περιοδικού New Age Astrology Magazine επιλεγμένα από τον αστρολόγο Βασίλη Παπαδολιά, είναι τώρα διαθέσιμα με ένα κλικ δωρεάν στις οθόνες...
More detail

Αστρολογικός Χάρτης

Μάθε το αστρολογικό σου προφίλ και δες την ανάλυση του γεννέθλιού σου χάρτη.

Κάνοντας "κλικ" εδώ »

Οι πλανήτες τώρα

Βιβλία για... κατέβασμα

Βιβλία για δωρεάν κατέβασμα
από τις εκδόσεις Il Piccolo

Φάσεις Σελήνης

στον Τοξότη
Ήλιος στον Τοξότη
13 μοίρες
στον Ταύρο
Σελήνη στον Ταύρο
11 μοίρες
Αύξων Αμφίκυρτος
Αύξων Αμφίκυρτος
12 ημερών
Powered by Saxum

Σαν Σήμερα