Πολικότητες ζωδίων & τα μαθήματα τους

Οι πολικότητες των ζωδίων και τα μαθήματα που μας δίνουν

Κάθε ζώδιο έχει να παίρνει από το αντίθετο του ένα μάθημα αυτοβελτίωσης και συμπλήρωσης της προσωπικότητας του.

Χωρίς να χάνει τον εαυτό του καθένας μπορεί να κατανοήσει το βασικό τόνο της έκφρασης που του δίνει το ζώδιο του, αλλά παράλληλα αυτό που του λείπει που θα μπορούσε να πάρει από το αντίθετο του.


kriosΟ Κριός προσανατολίζεται στην έκφραση του εαυτού του με τέτοιο τρόπο, ώστε να μάθει μέχρι πού φτάνουν τα όρια του. Η συνεχής προσπάθεια του να ξεπεράσει το προηγούμενο ρεκόρ τον κάνει να εξελίσσεται με μεγάλες ταχύτητες, την ίδια στιγμή όμως τον βάζει σε ένα τριπάκι συνεχούς ακρότητας και επιθυμίας να μην ησυχάζει ποτέ. Ο Ζυγός από την απέναντι πλευρά του μαθαίνει να έχει μέτρο στα πράγματα και να επιτρέπει μερικές φορές και την ισορροπία.


tavrosΟ Ταύρος προσανατολίζεται στην κατανόηση και τη διαχείριση της υλικής πλευράς των πραγμάτων γύρω του. Αναζητά να αναπτυχθεί σε ικανότητες, για να είναι πιο παραγωγικός, πιο επιτυχημένος και τελικά να εξασφαλίζει την επιβίωση. Δίνει τόση έμφαση στην επιβίωση όμως που ξεχνά ότι εκτός από αυτήν υπάρχει και ο λόγος που αξίζει να ζεις, δηλαδή ο άλλος. Ο Σκορπιός από απέναντι του δείχνει ότι το υπάρχει και κάτι πέρα από αυτό που φαίνεται κι αυτό κρύβεται στην ψυχή ενός άλλου.


dydimosΟι Δίδυμοι προσανατολίζονται στο να αντλήσουν όσο περισσότερες πληροφορίες γίνεται από το περιβάλλον δοκιμάζοντας αυτά που ξέρουν, για να ελέγξουν την αντίδραση, αποδοχή ή απόρριψη από το περιβάλλον. Οι συνεχείς δοκιμές αυξάνουν τον όγκο της εμπειρίας, ωστόσο οδηγούν στο τέλος σε ένα λαβύρινθο, που αυτό που λείπει τελικά είναι το νόημα πίσω από τις λέξεις. Ο Τοξότης από απέναντι βοηθάει τους Διδύμους να νοηματοδοτήσουν αυτό που αρχικά μοιάζει ένας συρφετός από επικοινωνιακούς θορύβους.


karkinosΟ Καρκίνος προσανατολίζεται στην αφομοίωση των πληροφοριών και των εμπειριών για να μπορέσει να διαμορφώσει μία γενική ιδέα, ένα ρεζουμέ. Η διαδικασία αφομοίωσης ωστόσο δεν είναι εύκολη και, όπως και η χώνεψη στο στομάχι, απαιτεί χρόνο. Επιπλέον συχνά το αποτέλεσμα είναι αβέβαιο, καθώς το στομάχι είναι υπερευαίσθητο σε τροφές που δεν είναι κατάλληλες για το μέσο όρο. Έτσι ο Καρκίνος εμφανίζεται συχνά πολύ ευαίσθητος σε κάτι που δεν μπορεί να “χωνέψει”, μία προσβολή, μία προδοσία ή μία λέξη. Ο Αιγόκερως από απέναντι τον διδάσκει να είναι πιο ανθεκτικός ή και χοντρόπετσος αν χρειάζεται και να μη θυσιάζει τη σταθερότητα στη ζωή του για χάρη οποιουδήποτε θέλει να του χαλάσει την ισορροπία.


leonΟ Λέων προσανατολίζεται στην εύρεση κάποιου είδους αναγνωρίσιμης ταυτότητας. Για να το επιτύχει αυτό χρειάζεται να συνδυάσει την ατομική του δημιουργικότητα, αλλά και την αλληλεπίδραση με τους άλλους. Δημιουργείται έτσι ένα πληθωρικό άτομο, που χρειάζεται όμως δυστυχώς ιδιαίτερα την προσοχή των άλλων. Ο Υδροχόος από απέναντι του διδάσκει ότι στον κόσμο υπάρχουν κι άλλοι εκτός από αυτόν και θα πρέπει να τους σέβεται εξίσου.


parthenosΟ Παρθένος προσανατολίζεται στην αξιολόγηση του εαυτού του, στο να βρίσκει τα λάθη και τις ελλείψεις του και να προσπαθεί να τα διορθώνει. Μέσα από τη διαδικασία αυτή γίνεται αντικειμενικός με τον εαυτό του, ταπεινός και έτοιμος για αυτοβελτίωση. Την ίδια στιγμή όμως αποκτά μία εμμονή με το τέλειο και με το ότι πρέπει να διορθώσει επάνω του τα πάντα. Ορισμένα πράγματα όμως απλά δε διορθώνονται ή τουλάχιστον δεν εξαρτάται από αυτόν. Οι Ιχθείς από απέναντι του διδάσκουν μερικές φορές να αφήνει τα πράγματα απλά να είναι όπως είναι και να πάρουν την πορεία τους όπως είναι να έρθει.


zygosΟ Ζυγός προσανατολίζεται στο να γνωρίσει τους άλλους και να αναπτύξει ένα κώδικα συνύπαρξης και συνεργασίας μαζί τους. Στη διαδικασία αυτή απαιτείται να αναπτύξει το σεβασμό στο χώρο και το χρόνο του άλλου και να αναγνωρίσει τα όρια του. Την ίδια στιγμή που το κάνει αυτό όμως οπισθοχωρεί σιγά σιγά προς τον τοίχο του δωματίου, μη αφήνοντας χώρο για την έκφραση του εαυτού του. Ο Κριός από την απέναντι πλευρά του δείχνει ότι μερικές φορές είναι η ώρα να διεκδικεί το δικό του χώρο έκφρασης, αντί να περιμένει συνεχώς πότε θα τελειώσουν οι άλλοι.


skorpiosΟ Σκορπιός καλείται να διαλέγει κάθε μέρα ανάμεσα στο καλό και το κακό. Κάθε επιλογή του δείχνει ότι κάτι πρέπει να αλλάξει και στο τέλος εμπεδώνεται μέσα του ότι τίποτα δε μένει σταθερό και όλα μεταμορφώνονται. Συνάμα ωστόσο η αίσθηση αυτή δεν τον αφήνει να χαρεί τα απλά πράγματα της ζωής. Ψάχνει παντού λάθη και ελλείψεις που χρειάζονται αναβάθμιση. Ο Ταύρος από την απέναντι πλευρά του μαθαίνει να χαίρεται κάποιες φορές απλά το εδώ και τώρα.


toxotisΟ Τοξότης απελευθερώνεται από τα δεσμά της κρίσης στη ζωή του και ορκίζεται να μην ξαναγυρίσει σε περίπλοκες καταστάσεις που θα του αποκλείσουν την ελευθερία του. Έκανε πολύ κόπο να αφήσει πίσω του την μαυρίλα και δεν είναι διατεθειμένος να ξαναγυρίσει με τίποτα πίσω σε αυτήν. Η εμπειρία και η διαδρομή του, του δίνει σοφία, την ίδια στιγμή όμως τον καθορίζει. Καθώς περπάτησε το δικό του περπάτημα, αδυνατεί να δεχτεί ότι άλλοι ίσως ήρθαν εδώ από άλλο δρόμο και με άλλα συμπεράσματα. Οι Δίδυμοι από απέναντι του δείχνουν ότι υπάρχουν πολλοί δρόμοι να φτάσεις στο ίδιο τέρμα.


aigokerosΟ Αιγόκερως κατασταλάζει στις επιτυχίες και τις επιτεύξεις του και βασίζεται στους νόμους και τις ιεραρχίες για να διατηρήσει τα κεκτημένα του. Οι νόμοι όμως δε θα έπρεπε να είναι κάτι σκληρό και απάνθρωπο, αλλά κάτι που προσαρμόζεται στις καταστάσεις. Ο Καρκίνος από την απέναντι πλευρά διδάσκει τον Αιγόκερω να προσεγγίζει τον καθένα ως ξεχωριστό άτομο και όπως δέχεται τους νόμους, να δέχεται και τις εξαιρέσεις.


ydroxoosΟ Υδροχόος οδηγεί τους ανθρώπους σε δεσμούς που είναι πιο πνευματικοί και δεν απαιτούν τον καταναγκασμό από το νόμο. Δημιουργεί έτσι κοινούς τρόπους έκφρασης, κουλτούρες και ενθαρρύνει τον έθνικ προσδιορισμό τους. Την ίδια στιγμή όμως δίνοντας έμφαση στην ομάδα περιορίζει την ατομική έκφραση του καθενός μέσα σε αυτήν, υπό το φόβο της διαφοροποίησης. Ο Λέων από την απέναντι πλευρά βοηθάει τον Υδροχόο να κατανοήσει ότι ακόμη και μέσα στο όλον καθένας πρέπει να μπορεί να εκφράσει τον εαυτό του.


ixtheisΟι Ιχθείς αλλάζουν τους δεσμούς των ανθρώπων από πνευματικούς σε ψυχικούς. Δεν ενώνουν τους ανθρώπους πλέον οι κοινές ιδέες, αλλά οι κοινές εμπειρίες, τα κοινά βιώματα και ο κοινός πόνος. Ο κοινός πόνος οδηγεί σε κοινή αντίδραση και μία πιο ευαισθητοποιημένη στην αδικία κοινή γνώμη. Μέσα από αυτήν συνειδητοποιείται η κοινή μοίρα όλων και βιώνεται η αίσθηση του αναπόφευκτου. Αδυναμία όμως της προσέγγισης αυτής είναι ότι δημιουργεί μία αίσθηση μικρότητας μπροστά στο καρμικό δέος. Η Παρθένος από την απέναντι πλευρά, διδάσκει ότι το θείον είναι πανίσχυρο, αλλά συνεχίζουν και υπάρχουν απλά και καθημερινά πράγματα που μπορούμε να αλλάξουμε και από μόνοι μας.


Προσαρμοσμένο από την Ψυχολογική Αστρολογία, του Βασίλη Παπαδολιά, www.il-piccolo.gr (Εκδόσεις)

 

Σχετικά Άρθρα


Θέλεις να μάθεις πως θα εξελιχθούν τα αισθηματικά σου;
Υπάρχει τρίτο πρόσωπο στην σχέση σου ή θέλεις άμεσα επανασύνδεση;
Σε απασχολούν ερωτήματα αναπάντητα ή θέλεις να γνωρίζεις τι έρχεται στα επαγγελματικά σου;

Μίλησε κάθε στιγμή της ημέρας στη ΝΕΑ Γραμμή Αστρολογικών Προβλέψεων και θα λυθούν όλες σου οι απορίες!

Κάλεσε ΤΩΡΑ στο 8758758080 με χρέωση από Σταθερό 0,79 €/1'* και από Κινητό 0,82 €/1'*
ή στο 9011404142 με χρέωση από Σταθερό 1,56€/1’* και από Κινητό 1,74€/1’*.
* Με Φ.Π.Α. και Tέλος Σταθερής ή Κινητής Τηλ/νιας όπου ισχύει.

Οι προβλέψεις απηχούν προσωπικές απόψεις. Η υπηρεσία απευθύνεται σε ενηλίκους.
Για υποδείξεις παράπονα 2142148020 mediatel Τ.Κ. 11524 Λ. Κηφισίας 125- 127 Αθήνα

Ayurveda: Η Γνώση της Ζωής Ayurveda: Η Γνώση της Ζωής
Μια συνέντευξη με τον Ιατρό Ανδρέα Θ. Τσουρουκτσόγλου. Με τον όρο "Ayurveda" που πρακτικά σημαίνει “Η επιστήμη της Ζωής”, ή “Η Γνώση της...
More detail
Το «πείραμα του Μίλγκραμ» Το «πείραμα του Μίλγκραμ»
Πολωνοί ερευνητές επανέλαβαν το περίφημο «πείραμα του Μίλγκραμ» και έβγαλαν τρομακτικά συμπεράσματα για την υπακοή του ανθρώπου...
More detail
Περιοδικά για δωρεάν κατέβασμα Περιοδικά για δωρεάν κατέβασμα
Τεύχη του περιοδικού New Age Astrology Magazine επιλεγμένα από τον αστρολόγο Βασίλη Παπαδολιά, είναι τώρα διαθέσιμα με ένα κλικ δωρεάν στις οθόνες...
More detail

Αστρολογικός Χάρτης

Μάθε το αστρολογικό σου προφίλ και δες την ανάλυση του γεννέθλιού σου χάρτη.

Κάνοντας "κλικ" εδώ »

Οι πλανήτες τώρα

Βιβλία για... κατέβασμα

Βιβλία για δωρεάν κατέβασμα
από τις εκδόσεις Il Piccolo

Φάσεις Σελήνης

στους Ιχθείς
Ήλιος στους Ιχθείς
11 μοίρες
στον Τοξότη
Σελήνη στον Τοξότη
24 μοίρες
Τελευταίο τέταρτο
Τελευταίο τέταρτο
23 ημερών
Powered by Saxum

Σαν Σήμερα